reuters
Volledig scherm
© reuters

Irma krachtigste orkaan ooit boven Atlantische Oceaan: al grootte van Frankrijk

VideoHij wordt omschreven als de krachtigste orkaan die ooit boven de Atlantische Oceaan woedde. Met windsnelheden tot bijna 300 kilometer per uur, golven van 9 meter hoog en een omvang die intussen zo groot is als Frankrijk, zetten de Caraïben zich schrap voor de doortocht van Irma. De orkaan is zo krachtig dat hij zelfs wordt opgepikt door seismometers, die normaal aardbevingen registreren. Intussen ligt hij boven het eiland Sint-Maarten en lopen de eerste beelden binnen van de verwoesting die hij aanrichtte. Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor de Caraïbische eilanden en de Verenigde Staten inmiddels aangepast.

  1. Van Sinan Bolat over Deniz Undav tot Christian Kouamé: deze spelers scoorden afgelopen weekend het best in de Gouden 11
    Gouden 11
    1

    Van Sinan Bolat over Deniz Undav tot Christian Kouamé: deze spelers scoorden afgelopen weekend het best in de Gouden 11

    Dit weekend blonken verschillende spelers uit in de Jupiler Pro League. Zo hield Sinan Bolat de nul in de topper tegen Racing Genk, ontpopte Deniz Undav zich andermaal tot seizoensrevelatie bij leider Union en liet Christian Kouamé de netten trillen tegen rode lantaarn Beerschot. Welke spelers staan er nog in de de Gouden 11 van de week? Een overzicht.

Wetenschap & Planeet