Samuel Helsen
Volledig scherm
PREMIUM
Samuel Helsen © David Legreve

INTERVIEW. Jonge klimatoloog na uitroepen internationale noodtoestand: “Denk twee keer na voor je een gelijkvloerse flat op de zeedijk koopt”

Hij wordt nu al de ‘Stijn Baert van het klimaat genoemd’: amper 26 is klimatoloog Samuel Helsen, maar hij murwt zich steeds vaker een weg in de media. De Greta Thunberg wil hij niet uithangen, die vindt hij te alarmistisch, maar hij vindt het wel belangrijk om mensen correct te informeren over de klimaatverandering. “Drie jaar geleden maakte ik mijn masterproef over extreme neerslag in België, maar een waterbom als in Wallonië zag ik toen zelf nog niet aankomen.”

  1. Wisselvallig weer in zicht, maar eerst nog twee dagen zonneschijn: kwik stijgt vandaag tot 28 graden
    Play

    Wisselval­lig weer in zicht, maar eerst nog twee dagen zonne­schijn: kwik stijgt vandaag tot 28 graden

    Een hogedrukgebied boven Oost-Europa brengt stabiel weer en een droge, warme lucht met zich mee. Dinsdagmiddag blijft het droog en zonnig, met vooral in het oosten van het land enkele wolkensluiers. De maxima schommelen tussen 23 graden in de Ardennen en 28 graden in het westen van het land. ’s Avonds en ’s nachts blijft het weer rustig en droog. De minima liggen dan tussen 11 en 16 graden. Dat meldt het KMI.

Wetenschap & Planeet