EPA
Volledig scherm
© EPA

Honderdduizenden mensen zitten zonder stroom aan Amerikaanse oostkust

Een sneeuwstorm heeft maandag de regio rond de Amerikaanse staat Washington D.C. getroffen. Na een periode van bijzonder milde temperaturen, wordt een deel van de Amerikaanse oostkust nu opgeschrikt door een winterse storm die ondertussen al heel wat hinder heeft veroorzaakt. Honderdduizenden Amerikanen in verschillende staten aan de oostkust zaten maandag zonder stroom.

 1. Volgende week stralend lenteweer met temperaturen tot 25 graden: dit zijn de voorspellingen voor de komende dagen
  Play

  Volgende week stralend lenteweer met temperatu­ren tot 25 graden: dit zijn de voorspel­lin­gen voor de komende dagen

  We mogen ons opmaken voor een stralende week. Vanaf maandag gaat het kwik vlot boven de 20 graden en woensdag en donderdag zelfs tot 25 graden. Vandaag wisselen wolkenvelden en opklaringen elkaar af. In de namiddag wordt het geleidelijk aan meer bewolkt en is er kans op een plaatselijke bui. Het kwik klimt tot 17 graden aan zee en 22 graden in het binnenland. Dat meldt het KMI, dat ook waarschuwt dat er nevel, mist of lage bewolking kan zijn, waardoor het zicht in sommige streken beperkt kan zijn tot minder dan 200 meter.
 2. Tot 43 graden in Spanje en ook komende dagen blijft het warm: “Zo vroeg op het jaar zijn we deze hitte niet gewend”
  Play

  Tot 43 graden in Spanje en ook komende dagen blijft het warm: “Zo vroeg op het jaar zijn we deze hitte niet gewend”

  In het zuiden van Spanje worden de volgende dagen maar liefst temperaturen rond 43 graden Celsius verwacht. Extreme temperaturen voor de tijd van het jaar. Dat vertelt ook Francois de Rooij, een Vlaming die in Málaga woont: “Het is in de schaduw momenteel al 36 tot 38 graden, dus we vrezen voor wat er nog zal komen in de zomer.” Het is overdag dan ook essentieel om verkoeling te zoeken. “Daarom proberen we zoveel mogelijk fysieke arbeid te vermijden”, vertelt Francois.

Wetenschap & Planeet