Hogedrukgebied boven Oost-Europa bezorgt ons enkele heerlijke nazomerdagen: temperaturen tot 27 graden

Maandag begint met hier en daar ochtendgrijs, maar nadien wordt het vrij zonnig, met in de namiddag wat meer wolkenvelden. Dat meldt het KMI maandagochtend. De maxima variëren van 23 tot 26 graden. “Temperaturen die een beetje hoog zijn voor de tijd van het jaar", zegt onze wetenschapsexpert Martijn Peters. Donderdag slaat het weer om, de tweede helft van de week wordt wisselvallig en onstabiel. 

  1. Volgende week 15 tot zelfs 20 graden mogelijk door golvende straalstroom: "Maar dat betekent niet noodzakelijk stralend weer”

    Volgende week 15 tot zelfs 20 graden mogelijk door golvende straal­stroom: "Maar dat betekent niet noodzake­lijk stralend weer”

    Komende dinsdag en woensdag wordt het naar voorspelling behoorlijk zacht voor de tijd van het jaar. Temperaturen tot 20 graden zijn niet uitgesloten en daar is een meanderende of golvende straalstroom verantwoordelijk voor. “We krijgen hogere maxima, maar dat betekent niet noodzakelijk stralend, zonnig weer”, zo duidt onze wetenschapsexpert Martijn Peters.
  2. Opklaringen en wolken wisselen elkaar vandaag af, soms valt hier en daar een bui

    Opklarin­gen en wolken wisselen elkaar vandaag af, soms valt hier en daar een bui

    Vandaag wisselen opklaringen en wolken elkaar af en vallen er hier en daar enkele buien. In de namiddag blijft het nagenoeg droog over de westelijke landshelft, maar over het oosten blijft de kans op een paar buitjes nog bestaan. De maxima liggen tussen 9 en 12 graden ten zuiden van Samber en Maas, en tussen 12 en 15 graden elders. De wind waait eerst zwak uit westelijke richting en later soms matig uit het noordwesten. Dat meldt het KMI.

Wetenschap & Planeet