Archiefbeeld. Er zal dit jaar naar schatting een miljoen ton minder suiker worden geproduceerd in de EU en het VK dan een jaar eerder.
Volledig scherm
Archiefbeeld. Er zal dit jaar naar schatting een miljoen ton minder suiker worden geproduceerd in de EU en het VK dan een jaar eerder. © REUTERS

Hittegolf Europa raakt suikerbietenoogst, mogelijk minder snoep

De hittegolven en droogte in Europa zullen naar verwachting ook negatief uitpakken voor de oogst van suikerbieten. In verschillende Europese landen waarschuwen boeren voor lagere opbrengsten dan gemiddeld. Mogelijk raakt de productie van snoep en chocolade erdoor in de problemen, waarschuwen kenners.

 1. Koude winter voor de boeg in Europa? “Volgens de voorspellingen kan het nog alle kanten opgaan”

  Koude winter voor de boeg in Europa? “Volgens de voorspel­lin­gen kan het nog alle kanten opgaan”

  Het wordt wellicht flink kouder in november en december, zo voorspelt het Europese weerinstituut ECMWF. Al is het “bijzonder moeilijk” om het weer zo ver op voorhand te voorspellen, lijkt weerfenomeen La Niña koelere temperaturen onze richting uit te sturen. Alvast slecht nieuws voor wie deze winter wil besparen op zijn gasfactuur. “De weersvoorspelling kan echter nog alle kanten opgaan", volgens David Dehenauw, hoofd van de Belgische weerdienst KMI.
 2. Krijg tot 50 procent van je verbouwfacturen terugbetaald via de nieuwe Mijn VerbouwPremie
  Livios

  Krijg tot 50 procent van je verbouwfac­tu­ren terugbe­taald via de nieuwe Mijn VerbouwPre­mie

  Vanaf 1 oktober 2022 kan je de Mijn VerbouwPremie aanvragen. Die nieuwe premie omvat verschillende oudere premies voor renovaties en energiebesparende ingrepen. Voor welke werken kan je de nieuwe Mijn VerbouwPremie precies aanvragen? Hoeveel krijg je terugbetaald? En hoe werkt het systeem precies? Bouwsite Livios.be zocht het uit. Energetisch renoveren blijft immers dé manier om je energieprijzen zoveel mogelijk te beperken.