In de regio van Madrid en ten oosten daarvan kan wel 50 cm sneeuw vallen.
Volledig scherm
In de regio van Madrid en ten oosten daarvan kan wel 50 cm sneeuw vallen. © EPA

Historisch kouderecord (-35,8°) gemeten in Spanje: tot 50 cm sneeuw op komst in Madrid

Spanje en Portugal hebben te kampen met een zeer strenge winterprik. Er valt op uitgebreide schaal sneeuw en de temperaturen liggen bijzonder laag. Op 6 januari werd in Spanje de laagste temperatuur ooit gemeten: -34.1°C. Maar op 7 januari werd dat record alweer verbroken: -35.8°C in Vega de Liordes in de Picos de Europa zo meldt Lander Van Tricht, weeranalist bij weerdienst NoodweerBenelux.

  1. RECENSIE. ‘Station Eleven’: “In deze pandemie redt de cultuursector de mensheid. En nee, het werd niet geregisseerd door Stany Crets”
    TV

    RECENSIE. ‘Station Eleven’: “In deze pandemie redt de cultuursec­tor de mensheid. En nee, het werd niet geregis­seerd door Stany Crets”

    Een gemuteerde griep die 99% van de bevolking uitroeit. We gokken dat u nog liever uw gebruikt mondmasker opeet, dan dat u zo een reeks moet uitzitten. Toch is ‘Station Eleven’ geen doorsnee apocalyptische nachtmerrie, waar budget noch doembeelden worden gespaard om u van uw laatste restje hoop te stropen. Of dat ook genoeg is om uw negatieve ervaringen aan de kant te schuiven en u aan deze HBO Max-reeks op Streamz over te geven? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.

Wetenschap & Planeet