Volledig scherm
© Photonews

Hier en daar blijft sneeuw liggen, nieuwe sneeuw al in aantocht

Gisterenavond viel er op verschillende plaatsen in Vlaanderen sneeuw. Het was vanochtend dan ook opletten voor gladde en gevaarlijke wegen door de sneeuw en eventuele ijsplekken elders, zo waarschuwde het KMI. Mogelijk is dat ook van zondag op maandag het geval: vanavond en -nacht wordt opnieuw lichte sneeuw of smeltende sneeuw verwacht. 

 1. Volgend weekend tot wel 20 graden warmer dan afgelopen weekend

  Volgend weekend tot wel 20 graden warmer dan afgelopen weekend

  De dag start vandaag droog met kans op opklaringen. In de namiddag neemt de bewolking toe vanuit het westen, gevolgd door regen aan de kust. Op het einde van de dag verspreidt de regen zich naar het centrum van het land. Dat meldt het KMI. Het is erg zacht met maxima tussen 7 en 10 graden in de Ardennen en rond 10 of 11 graden elders, mogelijk 12 graden in de Kempen. Komend weekend wordt het zelfs zo’n 20 graden warmer dan afgelopen weekend. “De koude polaire lucht heeft zich teruggetrokken naar het noorden en plaats gemaakt voor zachtere lucht”, zo verklaart onze wetenschapsexpert Martijn Peters.
 2. Systeem van oceaanstromingen op zwakste punt in meer dan 1.000 jaar en dat kan desastreuze gevolgen hebben voor klimaat in Europa
  10

  Systeem van oceaanstro­min­gen op zwakste punt in meer dan 1.000 jaar en dat kan desastreu­ze gevolgen hebben voor klimaat in Europa

  De Atlantische Meridionale Kantelcirculatie (AMOC) - een groot systeem van oceaanstromingen dat warm water uit de tropen naar het noordelijke deel van de Atlantische Oceaan stuwt - is op haar zwakste punt in meer dan 1.000 jaar. Dat staat te lezen in een nieuwe studie. Wetenschappers voorspellen zelfs dat de toestand nog verder achteruit zal gaan. Met meer extreem weer in Europa en een stijging van de zeespiegel voor de oostkust van Noord-Amerika tot gevolg.
 3. Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Een foundation- of lipstickvlek op je lievelingstas? Wat je ook doet, ga de vlek niet met water te lijf! Zo maak je de schade alleen maar groter. Ook dure wondermiddeltjes hoef je niet in huis te halen. Dé ideale bondgenoot bij lastige vlekken op je leren tas is goedkoper dan je denkt. Meer zelfs, je hebt het vast in huis. Vaseline is afkomstig van petroleum en slaagt er daarom als geen ander in om vuildeeltjes te capteren zodat je ze makkelijk kan verwijderen. Smeer een royale hoeveelheid van de klassieker op de make-up vlek. Laat even inwerken en verwijder het goedje met een vochtige doek. Herhaal indien nodig. Laat de crème een vette glans na op je handtas? Wrijf het overtollige vet weg met een beetje milde detergent op een zachte doek.
 1. Ziekenhuizen slaan alarm: "We komen in derde golf terecht"
  Play

  Ziekenhui­zen slaan alarm: "We komen in derde golf terecht"

 2. Ouders verongeluk­te Loes: “We hebben de chauffeur vastgepakt, het is zijn schuld niet"
  Play

  Ouders verongeluk­te Loes: “We hebben de chauffeur vastgepakt, het is zijn schuld niet"

Wetenschap & Planeet