EPA
Volledig scherm
© EPA

Hevig onweer op komst: zaterdag code oranje in verschillende provincies, Luikse gemeente evacueert uit voorzorg deel van inwoners

Het KMI voorspelt van zaterdagmiddag tot zaterdagnacht plaatselijke, felle onweersbuien met veel neerslag op korte tijd, hagel en windstoten. Daarom kondigt het code oranje voor onweer af voor delen van het land. Ook het noodnummer 1722 is geactiveerd. Al valt het volgens onze weerman Frank Duboccage niet te vergelijken met het noodweer van vorige week. De Luikse gemeente Limbourg heeft desondanks uit voorzorg besloten om inwoners die in getroffen gebieden wonen preventief te evacueren.

28 reacties

 • guy vermeulen

  2 maanden geleden
  Liever 20 graden dan 30 graden want dan is het een ganse dag gezaag van de mensen het is te warm.
 • Jan Gijsen

  2 maanden geleden
  Als men op onweersdagen mensen in risicogebieden telkens moet evacueren , kan de Belgische overheid die mensen best een camper kopen. Het budget daarvoor nodig is beduidend minder dan de waardeloze vergiftigde coronamaskers die men in bij een postbusbedrijf in Luxemburg gekocht heeft.
 • Patrick Verbelen

  2 maanden geleden
  Man, man, ze hebben het noodnummer 1722 nog eens geactiveerd, de 20ste keer nog maar deze maand.
 • Ricky Rivalis

  2 maanden geleden
  Van die opmerkingen zoals vroeger was het ook zo, de cijfers tonen toch duidelijk van niet. Ik herinner mij zeker druilegere zomers vroeger, maar dat was toch niet om de twee dagen 20 mm onweer. Het 30 dagen gemiddelde stond op 7 mm per dag. Het vorig record was 4.6 mm. Toch wel gevoelig hoger men dunkt.
 • bart samyn

  2 maanden geleden
  Bryan De Ceuster: ja, ok,maar dan hadden we wel reeds een voorjaar gehad om 'u' tegen te zeggen, ook wat betreft temperaturen.

Wetenschap & Planeet