EPA
Volledig scherm
© EPA

Hevig onweer op komst: zaterdag code oranje in verschillende provincies, Luikse gemeente evacueert uit voorzorg deel van inwoners

Het KMI voorspelt van zaterdagmiddag tot zaterdagnacht plaatselijke, felle onweersbuien met veel neerslag op korte tijd, hagel en windstoten. Daarom kondigt het code oranje voor onweer af voor delen van het land. Ook het noodnummer 1722 is geactiveerd. Al valt het volgens onze weerman Frank Duboccage niet te vergelijken met het noodweer van vorige week. De Luikse gemeente Limbourg heeft desondanks uit voorzorg besloten om inwoners die in getroffen gebieden wonen preventief te evacueren.

28 reacties

 • guy vermeulen

  1 jaar geleden
  Liever 20 graden dan 30 graden want dan is het een ganse dag gezaag van de mensen het is te warm.
 • Jan Gijsen

  1 jaar geleden
  Als men op onweersdagen mensen in risicogebieden telkens moet evacueren , kan de Belgische overheid die mensen best een camper kopen. Het budget daarvoor nodig is beduidend minder dan de waardeloze vergiftigde coronamaskers die men in bij een postbusbedrijf in Luxemburg gekocht heeft.
 • Patrick Verbelen

  1 jaar geleden
  Man, man, ze hebben het noodnummer 1722 nog eens geactiveerd, de 20ste keer nog maar deze maand.
 • Ricky Rivalis

  1 jaar geleden
  Van die opmerkingen zoals vroeger was het ook zo, de cijfers tonen toch duidelijk van niet. Ik herinner mij zeker druilegere zomers vroeger, maar dat was toch niet om de twee dagen 20 mm onweer. Het 30 dagen gemiddelde stond op 7 mm per dag. Het vorig record was 4.6 mm. Toch wel gevoelig hoger men dunkt.
 • bart samyn

  1 jaar geleden
  Bryan De Ceuster: ja, ok,maar dan hadden we wel reeds een voorjaar gehad om 'u' tegen te zeggen, ook wat betreft temperaturen.
 1. Het sociaal tarief voor telecom biedt tot 50 procent korting op je factuur: zo weet je of je in aanmerking komt
  Mijntelco

  Het sociaal tarief voor telecom biedt tot 50 procent korting op je factuur: zo weet je of je in aanmerking komt

  In tijden van inflatie en hoge energieprijzen is elke financiële tegemoetkoming meer dan welkom, zeker voor de lagere inkomens. Daarom is er vanuit de overheid niet alleen voor gas en elektriciteit een sociaal tarief voorzien; ook voor telecom bestaat er een tegemoetkoming. Wie de doelgroepen zijn voor zo'n tegemoetkoming? En welke voorwaarden er precies zijn? Mijntelco.be zet het voor je op een rij.
 2. Ware ravage in Florida komt aan het licht: al acht doden geteld, talloze huizen vernield en “sommige steden echt verwoest”
  Play
  12

  Ware ravage in Florida komt aan het licht: al acht doden geteld, talloze huizen vernield en “sommige steden echt verwoest”

  De tol na de doortocht van orkaan Ian in Florida lijkt bijzonder zwaar. De storm heeft zeker acht levens geëist en de autoriteiten vrezen dat de dodentol nog zal oplopen. President Joe Biden vreest dat Ian de dodelijkste orkaan kan zijn in de geschiedenis van Florida. “De aantallen zijn onduidelijk, maar we horen de eerste berichten die mogelijk wijzen op een aanzienlijk verlies aan mensenlevens”, klinkt het. “Sommige steden zijn echt verwoest”, stelt gouverneur Ron DeSantis.