Op een weerkaart duikt een schreeuwend gezicht op boven Frankrijk. Een weerkundige maakt de vergelijking met het schilderij ‘De schreeuw’ van Edvard Munch.
Volledig scherm
Op een weerkaart duikt een schreeuwend gezicht op boven Frankrijk. Een weerkundige maakt de vergelijking met het schilderij ‘De schreeuw’ van Edvard Munch. © Twitter @korben_meteo / Meteociel.fr

Het wordt héét op de Route du Soleil (en de weerkaart toont een toepasselijk beeld)

WeernieuwsWie een autovakantie naar de zon wil, zal ervoor moeten zweten. Hete Saharalucht doet de temperaturen in Europa de pan uitswingen. Dat én het eerste drukke vakantieweekend beloven de jaarlijkse rit richting zuiden tot een helletocht te maken. 

40 reacties

 • René Schoeters

  2 jaar geleden
  Péage naar het zuiden heen en terug een kleine 100 euro, als dat al teveel is amaai!
 • ETIENNE BOECKX

  2 jaar geleden
  Ik ben er al doorgereden half juni en het is weer duurder dan verleden jaar gelukkig betaal ik maar 2 peage op weg tussen luxenburg en zwitserland italie is nog duurder enkel zwitserland is de laatste 15 ( vignet 40 zwit.frank ) jaar niet duurder geworden !
 • Lieven tanghe

  2 jaar geleden
  Naar warmere oorden moet je trekken in de winter !!
 • Verstappen Martine

  2 jaar geleden
  Geen haar op mijn hoofd dat er aan denkt om in de auto te stappen en ook maar ergens heen te rijden dit weekend. Ik versta niet waarom iedereen op hetzelfde moment wil vertrekken. Trouwens je komt zo moe aan dat je de hele volgende dag niks kan uitvoeren. Dan liever een dag minder " vakantie" dan urenlang aan te schuiven in ellenlange files.
 • Dave Sajdl

  2 jaar geleden
  De hoge temperaturen in Frankrijk heb ik gevoelt om 11u al 39 graden
 1. Risico op storm of wateroverlast en kans op winterse neerslag, KMI kondigt code geel af in westen van het land

  Risico op storm of waterover­last en kans op winterse neerslag, KMI kondigt code geel af in westen van het land

  Het blijft zondagnamiddag bewolkt. Er vallen veel buien over de westelijke landshelft, die kunnen bestaan uit smeltende sneeuw en wat korrelhagel, en die mogelijk gepaard gaan met enkele donderslagen. De FOD Binnenlandse Zaken heeft tijdelijk het nummer 1722 voor niet-dringende hulp geactiveerd. Het KMI heeft ondertussen code geel aangekondigd voor neerslag aan de kust en in West-Vlaanderen. In het westen van het land kwamen verschillende straten al blank te staan.

Wetenschap & Planeet