Zomers weekend op komst
Volledig scherm
Zomers weekend op komst © Shutterstock

Hemelvaartsweekend start bewolkt, maar tropische temperaturen tot 29 graden loeren om de hoek

Vanmiddag is het meestal droog en vaak zwaarbewolkt, maar vanuit het westen komen er geleidelijk opklaringen. De maxima schommelen tussen 13 graden op de Hoge Venen en 20 graden in het westen van het land, meldt het KMI.

 1. Wisselend bewolkt weer met soms brede opklaringen en temperaturen tot 13 graden
  Weer

  Wisselend bewolkt weer met soms brede opklarin­gen en temperatu­ren tot 13 graden

  Na het optrekken van het ochtendgrijs in sommige streken, wordt het vandaag overal wisselend bewolkt met soms brede opklaringen. Aan zee kunnen er enkele buien voorkomen die later op de dag en naar de avond toe dieper het land in trekken. Maxima van 8 tot 11 graden in de Ardennen en 12 tot 13 graden elders. Er staat een matige en tot vrij krachtige, aan zee vrij krachtige tot krachtige, zuidwestenwind tussen 50 en 60 km/u. Aan zee draait de wind naar west tot zuidwest op het einde van de namiddag. Dat meldt het KMI.
 2. Een echte herfstdag met regen en veel wind

  Een echte herfstdag met regen en veel wind

  Vandaag worden eerst opklaringen en wolkenvelden verwacht met hier en daar enkele buien. De grootste kans op bredere opklaringen is voor het noordwesten van het land. Ten zuiden van Samber en Maas blijft het vaak grijs en nevelig. In de loop van de dag neemt de hoge en middelhoge bewolking overal toe vanaf de kust, in de late namiddag gevolgd door regen over het westen. De maxima schommelen tussen 8 en 12 graden. De wind waait matig tot vrij krachtig uit het zuiden tot het zuidwesten met windstoten tot 65 km/u of plaatselijk iets meer, vooral dan op het einde van de dag. Dat meldt het KMI.

Wetenschap & Planeet