thinkstock
Volledig scherm
© thinkstock

Grote kans op mediterrane orkaan nabij Griekenland

Er heeft zich in de Middellandse Zee nabij Libië een gebied met krachtige onweersbuien gevormd. Deze buien vormen samen een ‘Severe Medistorm’ die ‘Cassilda’ wordt gedoopt. Deze storm heeft eigenschappen van een tropische storm en kan zich komende dagen verder gaan ontwikkelen tot een medicane (samentrekking van ‘Mediterranean’ en ‘hurricane’). “In dat geval kunnen de windstoten fors uit de hoek komen in de buurt van Griekenland”, aldus Nicolas Roose van weerdienst NoodweerBenelux.

 1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).
 2. Nieuwe week start met zon en stapelwolken, kans op onweersbuien vanaf morgen

  Nieuwe week start met zon en stapelwol­ken, kans op onweersbui­en vanaf morgen

  De nieuwe week start droog met opklaringen en wolkenvelden. De temperatuur blijft aangenaam en loopt plaatselijk op tot 23 graden. De komende dagen blijft het zacht, maar is een bui wel mogelijk. Dat meldt het KMI. Vandaag is er eerst kans op ochtendgrijs, lokaal ook mist, die geleidelijk optrekt in de voormiddag. Overdag wisselen zon en stapelwolken af. In het zuiden van het land en aan zee zijn er soms mooie zonnige perioden.

Wetenschap & Planeet