Gevoelstemperatuur van -78 graden(!) op Mount Washington in VS, vorstbevingen in Maine

UpdateHet noordoosten van de Verenigde Staten en Canada zijn opgeschrikt door een ongeziene koude. Op Mount Washington in de staat New Hampshire werd een gevoelstemperatuur van maar liefst -78 graden Celsius waargenomen, de laagste ooit in de VS (inclusief Alaska). Beelden vanop de bergtop (zie hierboven) lijken wel alsof ze vanop een andere planeet komen.

3 reacties

 • collin van wijk

  1 maand geleden
  gevoelstemperatuur wordt gemeten door de daadwerkelijke temperatuur plus de windsnelheid en eventueel neerslag mee te rekenen.
 • Christophe Willems

  2 maanden geleden
  Zou niet graag die hun elektriciteit of gas betalen om te verwarmen
 • Jan Willems

  2 maanden geleden
  Hoe wordt een gevoelstemperatuur gemeten ?
 1. Hagel, sneeuw en vorst: pakken we onze tuinplanten best weer in? “Planten die te vroeg uit hun winterslaap komen, zijn kwetsbaarder voor de nachtvorst”
  PREMIUM

  Hagel, sneeuw en vorst: pakken we onze tuinplan­ten best weer in? “Planten die te vroeg uit hun winter­slaap komen, zijn kwetsbaar­der voor de nachtvorst”

  Wie de afgelopen weken de eerste warmte van de zon gebruikte om de tuin lenteklaar te maken, is er dankzij de winterprik deze week misschien wel aan voor de moeite. Vriestemperaturen, winterse neerslag... Snel de tuin weer in dus, maar nu om je planten te beschermen. Hoe doe je dat dan het beste? Of moeten we ons geen zorgen maken om die net verpotte plant of gesnoeide struik? We vroegen het aan bioloog Arnold van Vliet (Wageningen University & Research)