Een 'hittekoepel' teistert Noord-Amerika. Mensen zoeken verkoeling op het strand van Coney Island in New York.
Volledig scherm
PREMIUM
Een 'hittekoepel' teistert Noord-Amerika. Mensen zoeken verkoeling op het strand van Coney Island in New York. © AFP

Gevoelstemperaturen tot 50 graden door 'hittekoepel': "Zo'n hitte kan ons ook overkomen”

De westkust van Canada en het noordwesten van de Verenigde Staten puft en kreunt onder uitzonderlijke hitte. Canadezen in de buurt van Vancouver leven dezer dagen haast letterlijk in een snelkookpan, met recordtemperaturen tot bijna 48 graden. “Een ‘hittekoepel’, zoals het weerfenomeen daar wordt genoemd, kennen wij niet, maar dat betekent niet dat zo’n hitte ons de komende decennia niet kan overkomen”, zegt KMI-weerman David Dehenauw.

16 reacties

 • Christa Vaneecke

  10 maanden geleden
  Dit jaar eindelijk nog eens kunnen genieten van de zomer, net goed van temperatuur, je kon altijd buiten komen en alles doen. Zo mogen er nog komen.
 • Danny De Graeve

  10 maanden geleden
  Het is nog maar het begin, men gaat nog wensen dat men in de Sahara woonde
 • Guy Van Brussel

  10 maanden geleden
  Allez, het gemanipuleer en de bangmakerij begint weeral. Heren journalisten, kijk jullie geschiedenisboeken na en LEER dat er altijd al extreme weerstoestanden zijn geweest, zowel wat betreft, neerslag, droogte, wind, koude en hitte ! Het "Great Barrier Reef "is kerngezond, wereldwijd groeien bomen en planten weelderig, het poolijs is op peil en het zeeniveau stijgt 3mm per jaar,...net zoals het de laatste 10.000 jaar heeft gedaan !
 • erik swaegers

  10 maanden geleden
  Ik denk dat we vroeger pas na een paar maanden of jaar pas wisten wat er over de andere kant van de wereld gebeurde, zou beter terug komen . Geen paniek voor niks wat ons toen niet aangaat en trouwens nog niet . Je denkt toch niet dat ze daar van de wateroverlast in Wallonië wakker liggen😂
 • Brigitte Hoornaert

  1 jaar geleden
  wie is er nu blij met 35 graden zoals hier iemand vermeld? Geef mij maar een typische ouderwetse Belgische zomer. Afwisseling tussen warm en koel en af en toe wat regen. En je voelt je behaaglijk en kan alles doen.

Wetenschap & Planeet