Volledig scherm
© Photo News

Geen zin om opnieuw te krabben? Simpelste trucje tegen bevroren ruit nog altijd het meest efficiënte

De vorst slaat weer toe in ons land. Dat houdt risico’s in voor je wagen, zoals een platte batterij of beijzelde ruiten. Je bent verplicht je autoruiten - zowel voor-, achter- als zijruiten - ijsvrij te houden om je zicht niet te belemmeren, anders kan je een boete van 58 euro krijgen. Krabben dan maar? Dat kán, maar we geven je graag nog enkele andere tips.

204 reacties

 • Ronny Severeyns

  11 maanden geleden
  Telkens weer die zever dat een motor stationair laten draaien niet goed zou zijn. Hoe krijg je de motor warm zonder te starten? Of denk je dat het beter is om een motor te belasten wanneer hij nog (ijs)koud is? De olie is koud veel dikker wat resulteert in hogere weerstand op de segmenten en zuigers, meer verbruik, en minder efficiënte smering. Gewoon 5min laten warm draaien, en geen van de winterse problemen zal je plagen.
 • Will Decat

  11 maanden geleden
  Dury en Casters, daar heb je absoluut géén dure elektrische wagen voor nodig! Dergelijke optie is evenzeer beschikbaar bij o.a. de betere Duitse diesel wagens! Voor het instappen: verwarmde ruiten, verwarmde zetels, heerlijke temperatuur binnenin en klaar voor de volgende 1000 km aan één stuk, zonder 2x te moeten opladen onderweg...
 • Fawzi Andolsi

  11 maanden geleden
  een (oud) sprayflesje met kraantjeswater vullen, voeg een een lepeltje zout toe, goed schudden, verstuiven op autoraam en je bent weg . Gratis , snel en werkt perfect.
 • rik van dijck

  11 maanden geleden
  Ik hoef nooit te krabben , nooit geknoei met een extra blazerke en verlengdraden , geen gezeik van ik heb een elektrische auto ... WANT een moedige hardwerkende arbeider neemt de FIETS , neen geen elektrische , neen niet met versnellingen of zijwieltjes , wel nen degelijke zware opafiets ... lukt ook ze en tien minuutjes later ben ik op mijn werk en drink ik mijn welverdiende koffie ...
 • Theo Van Hoof

  11 maanden geleden
  Standverwarming!!!! 16°C als ik in mijn wagen stap. Motor is al wat warm en start zonder het minste probleem.
 1. Onstuimig weekend op komst, op zondag mogelijk windstoten tot 90 km/u en sneeuwtapijt in Ardennen

  Onstuimig weekend op komst, op zondag mogelijk windstoten tot 90 km/u en sneeuwta­pijt in Ardennen

  Dit weekend moeten we rekening houden met flink wat regen en wind. Vooral op zondag gaat het stevig waaien en regenen, volgens weerdienst NoodweerBenelux. “Weermodellen berekenen in de loop van zondag een stevig windveld boven ons land. De windstoten kunnen in het westen van het land oplopen naar 90 km/u. In de hoger gelegen gebieden van de Ardennen gaat het enkele uren sneeuwen met een flink sneeuwtapijt tot gevolg”, aldus Nicolas Roose.
 1. Schokkende beelden tonen hoe 89-jarige vrouw gewelddadig de straat op wordt geduwd en bestolen
  Play

  Schokkende beelden tonen hoe 89-jarige vrouw geweldda­dig de straat op wordt geduwd en bestolen

 2. Ann Van Elsen shockeert dochter June: "Vuile trien!"
  Play

  Ann Van Elsen shockeert dochter June: "Vuile trien!"

Wetenschap & Planeet