Het stijgende niveau van de oceanen zal wereldwijd steden blank zetten. Hittegolven zullen voor bosbranden zorgen, hevige regens voor overstromingen.
Volledig scherm
Het stijgende niveau van de oceanen zal wereldwijd steden blank zetten. Hittegolven zullen voor bosbranden zorgen, hevige regens voor overstromingen. © PHOTO_NEWS

Gedaan met bier, chocolade, koffie en schaaldieren

KLIMAATOPWARMINGDe klimaatverandering is vandaag volgens heel wat gerenommeerde wetenschappers de grootste bedreiging voor onze beschaving. Het stijgende niveau van de oceanen zal wereldwijd steden blank zetten. Hittegolven zullen voor bosbranden zorgen, hevige regens voor overstromingen. Erger: de opwarming van de aarde kan ook onze heiligste traditie verknallen. Ons weekend.

  1. Wereldleiders: "We stoppen nog deze eeuw met fossiele brandstoffen"
    Play
    Update G7

    Wereldlei­ders: "We stoppen nog deze eeuw met fossiele brandstof­fen"

    De zeven wereldleiders die momenteel samen zitten op de G7-top in Duitsland hebben afgesproken dat we nog voor het einde van deze eeuw moeten stoppen met het gebruik van fossiele brandstoffen. Ze beslisten ook dat de temperatuur van de aarde met niet meer dan twee procent mag stijgen in vergelijking met het begin van de industriële revolutie. Met die afspraak lopen de wereldleiders vooruit op de klimaattop die de Verenigde Naties in december in Parijs organiseren.

Wetenschap & Planeet