Een duikbril om zich te beschermen tegen de striemende ijskoude wind. Dat hebben ze in Australië de dag van vandaag alleen maar nodig om verkoeling te zoeken, in temperaturen van meer dan 40 graden.
Volledig scherm
Een duikbril om zich te beschermen tegen de striemende ijskoude wind. Dat hebben ze in Australië de dag van vandaag alleen maar nodig om verkoeling te zoeken, in temperaturen van meer dan 40 graden. © AFP & EPA

FOTO'S: Extreem koud in Amerika, extreem heet in Australië en extreem veel water in Europa

Het sneeuwt voor het eerst sinds lang in Florida en de Niagarawatervallen zijn bevroren. In Australië spuiten de inwoners hun daken nat opdat het niet in vlammen opgaat. In Sydney wijst de thermometer 47 graden aan. In Duitsland en Frankrijk is het het wassende water dat de inwoners zorgen baart. Een overzicht van het extreme weer dat dezer dagen onze aardbol teistert.

4 reacties

 • wesley netnem

  5 jaar geleden
  Het duurt duizenden zo niet tien duizenden jaren om het klimaat echt te veranderen door onze uitstoot van van alles ! Je gaat op 50j tijd het klimaat echt niet veranderen , trouwens de mensheid houd amper 100j echt cijfers bij van het weer en het klimaat ! Wat 1000 of 10000 of 100000 jaren geleden het weer was weten we niet 100% zeker . Om de 600.000 jaar wordt het zo wie zo warmer door de baan om de zon en de schuinte van onze aard as !
 • A Nüss

  5 jaar geleden
  Ik wil ook zon
 • Sven Van looy

  5 jaar geleden
  Moeder aarde is kwaad...
 • Filip Desmedt

  5 jaar geleden
  Er is hier toch niks extreems aan . In 1910 was het zelfs veel erger . De overstromingen in Europa hebben we altijd al gehad , niks extreems hieraan ook niet . Koude in USA , is eigen aan een continentaal klimaat , we zijn gewoon de laatste jaren gewend van in de warmte te leven . En , wat hadden ze nu ook alweer voorspeld , juist een mini ijstijd komt eraan ....