Volledig scherm
© Photo News

Fijnstof weer onder norm gedaald in heel België

De 24-uurgemiddelde fijnstofconcentraties zijn in heel België weer gedaald onder de informatiedrempels. Dat meldt de Intergewestelijke Cel voor het Leefmilieu (Ircel) dinsdag.

3 reacties

 • George Verbeek

  2 maanden geleden
  Onder de norm behalve voor wie houtstookburen heeft. Daar is het zes maand per jaar in houtrook leven, ver boven alle normen. Houtkachrls zijn een echte pest en moeten dringend aan banden worden gelegd.
 • Marco Maerten

  2 maanden geleden
  Alexa Grieken,een gascentrale stoot geen fijn stof uit,want gas is namelijk onzichtbaar en bestaat bij deze uit CO-2. Fijn stof uit moderne diesels zijn nog gevaarlijker dan vroeger,want de deeltjes zijn zo fijn dat zelfs een roetfilter ze niet meer kan opvangen.
 • Alexa Grieken

  2 maanden geleden
  Maak u geen zorgen, met de 5 geplande gascentrales zullen we recordhoogtes optekenen van fijn stof en dit in het hele land.  Men zal nog blij zijn om een moderne dieselwagen te zien rijden dan want die zullen zuiverdere lucht uitstoten dan dat je inademt.
 1. IN BEELD. Sneeuw trekt over ons land: opgelet voor gladde wegen

  IN BEELD. Sneeuw trekt over ons land: opgelet voor gladde wegen

  Een sneeuwzone is vandaag van west naar oost over ons land getrokken. De eerste sneeuw viel vanmiddag al in West-Vlaanderen. De rest van het land kwam later aan de beurt. Op de meeste plaatsen is zo'n 1 à 5 centimeter sneeuw gevallen. Wie de weg op moet, kijkt maar beter uit. Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) waarschuwt voor besneeuwde en gladde wegen in Vlaanderen. Het agentschap raadt weggebruikers aan hun rijstijl aan te passen. Sinds vrijdagavond heeft AWV 1.125 ton zout gestrooid.
 1. Twee epische filmmonsters clashen in Godzilla vs. Kong
  Play
  film

  Twee epische filmmon­sters clashen in Godzilla vs. Kong

 2. Zou jij durven? Hier krijg je massage van slangen
  Play
  bizar

  Zou jij durven? Hier krijg je massage van slangen

Wetenschap & Planeet