Meer dan tien mensen zijn vermist na de zware aardverschuiving op het Zuid-Italiaanse eiland Ischia.
Volledig scherm
Meer dan tien mensen zijn vermist na de zware aardverschuiving op het Zuid-Italiaanse eiland Ischia. © AP

Enorme ravage na aardverschuiving op Italiaans vakantie-eiland: zeker 1 dode, meer dan 10 vermisten

BuitenlandBij de zware aardverschuiving op het Zuid-Italiaanse eiland Ischia is zeker één persoon om het leven gekomen. Dat heeft burgemeester Gaetano Manfredi van Napels gezegd. Er zijn daarnaast meer dan tien vermisten, onder wie een koppel en hun pasgeboren baby. Tweehonderd inwoners zijn geëvacueerd.

 1. “Ik wist op dat moment dat ik ging sterven”: nieuwe docu ‘War Junkies’ vertelt het verhaal van oorlogsjournalisten
  TV

  “Ik wist op dat moment dat ik ging sterven”: nieuwe docu ‘War Junkies’ vertelt het verhaal van oorlogs­jour­na­lis­ten

  Op het Filmfestival van Oostende is ‘War Junkies' in première gedaan. Een driedelige documentairereeks over “de achterkant van de oorlogsjournalistiek", zoals regisseur Jasper Christiaens het omschrijft bij VTM Nieuws. “We zochten naar fotografen, fixers, cameramannen ... Mensen die anders heel weinig aan het woord komen, maar die wel daarheen gaan, hun job doen en hun leven op het spel zetten om ons te laten zien wat daar gebeurt.” Onder hen ook VTM Nieuws-cameraman Stijn De Smet. “Ik vind het handig dat je als cameraman nog een filter hebt", zegt hij. “Je kijkt niet rechtstreeks, maar door een schermpje. Dat is een vorm van afstand creëren.”
 2. Dun laagje sneeuw op verschillende plaatsen in ons land: gladheid veroorzaakt geen grote problemen op de weg
  Play

  Dun laagje sneeuw op verschil­len­de plaatsen in ons land: gladheid veroor­zaakt geen grote problemen op de weg

  Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) vraagt weggebruikers vandaag extra voorzichtig te zijn wanneer ze de weg op gaan. Afgelopen nacht vielen in de provincies Limburg, Antwerpen en in de regio rond Brussel winterse buien. Het KMI waarschuwde met code geel voor gladheid, maar vanochtend waren er geen grote problemen op de weg. “Vanaf 9 uur stijgen de wegdektemperaturen opnieuw, waardoor de kans op gladheid afneemt”, zegt Katrien Kiekens van het AWV. Volg hier live de weer- en verkeerssituatie in alle provincies.
 3. WEERBERICHT. Wisselvallige zondag met enkele buien, temperaturen tot 10 graden
  Play

  WEERBE­RICHT. Wisselval­li­ge zondag met enkele buien, temperatu­ren tot 10 graden

  Het is vandaag eerst wisselvallig, met vooral in de Ardennen enkele buien. In het westen blijft het meestal droog. Aan het einde van de namiddag of 's avonds bereikt een actieve regenzone het westen van het land. Hier en daar kan er korrelhagel voorkomen en is een donderslag mogelijk. De maxima variëren van 5 graden op de Ardense hoogten tot 9 à 10 graden in Laag- en Midden- België. Dat meldt het KMI.