AFP
Volledig scherm
© AFP

Enorme ravage door noodweer in Italië: 20 doden, 14 miljoen (!) omgevallen bomen en ook Belgische toeristen geblokkeerd

Hevige wind en regen hebben deze week in Italië al minstens 20 doden geëist. Ook zijn meerdere hectaren bos, vooral in het noorden van het land, met de grond gelijkgemaakt. Zo’n 14 miljoen bomen zijn omgevallen door het noodweer, melden de autoriteiten. Drie Belgen zitten al vijf dagen geblokkeerd in Arigna, een bergdorpje in de Italiaanse Alpen. “We worden aan ons lot overgelaten”, getuigen ze aan RTL.

36 reacties

 • ArthUr VissenAekens

  3 jaar geleden
  Vreselijk voor de mensen die vast zitten, geen hulp krijgen. Als de hulp op z'n Italiaans is...zal het nog wat aanslepen. Hart onder de riem voor de slachtoffers en hun families.
 • Juliaan Van Reeth

  3 jaar geleden
  @Geert: De grootste motor van het klimaat is en blijft de zon en daarna de zeestromen en andere natuurverschijnselen, en al de rest is doemdenken. Het lijkt wel alsof die klimaatprofeten ons terug de erfzonde willen aanpraten. Verdiep je even in de paleo-geologie, vergelijk jaarringen, boorstalen uit ijs en veen van miljoenen jaren geleden. Nihil sub sole novum!
 • Geert Tamsyn

  3 jaar geleden
  Juliaan Van Reeth, het Amazonewoud blaast een veelvoud aan CO2 uit? Alle regenwouden uit Zuid-Amerika, Afrika en Azië samen produceren 428 miljoen ton CO2 per jaar, het piepkleine Vlaanderen alleen al produceert 80 miljoen ton per jaar.
 • Geert Tamsyn

  3 jaar geleden
  Juliaan Van Reeth, een notelaar neemt tussen 240 en 400 liter water op per dag, een volwassen populier kan zelfs tot 1500 liter per dag nodig hebben.
 • Geert Tamsyn

  3 jaar geleden
  Juliaan Van Reeth: reden te meer om als mens die natuurlijke fenomenen niet te versterken. En dat is precies wat we de laatste decennia aan het doen zijn.

Wetenschap & Planeet