Ap Verheggen blijft in de eerste plaats een kunstenaar, maar aan de hand van zijn 'Sunglacier' zou water in de woestijn wel mogelijk moeten zijn. Dit 'blad' stelt een gigantisch zonnepaneel voor met daaronder condensors die het vocht uit de woestijnlucht moeten halen.
Volledig scherm
Ap Verheggen blijft in de eerste plaats een kunstenaar, maar aan de hand van zijn 'Sunglacier' zou water in de woestijn wel mogelijk moeten zijn. Dit 'blad' stelt een gigantisch zonnepaneel voor met daaronder condensors die het vocht uit de woestijnlucht moeten halen. © AP

Enorme doorbraak: Nederlander maakt water in de woestijn (met spotgoedkoop apparaatje)

Water maken in de woestijn. Wetenschappers verklaarden de Nederlandse kunstenaar uit Den Haag, Ap Verheggen, voor gek toen hij erover begon. De man zette toch door en testte afgelopen tijd het magische idee op de Nederlandse legerbasis in Mali. Het lukte hem. Een enorme doorbraak.

 1. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.
 2. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?

Wetenschap & Planeet