Eerste sneeuwvlokken in Pelt.
Volledig scherm
Eerste sneeuwvlokken in Pelt. © Birger Vandael

Eerste sneeuwvlokken in Vlaanderen: KMI kondigt code oranje af

Komende nacht en morgen wordt op veel plaatsen winterse neerslag verwacht. In de Kempen en het noorden van Limburg dwarrelen de eerste vlokken al naar beneden, later vannacht is er ook in de rest van Vlaanderen kans op sneeuw. Dat kan een dikke sneeuwlaag opleveren: volgens het KMI kan er tegen morgenavond 5 tot 10 cm sneeuw liggen. Er wordt tegelijkertijd gewaarschuwd voor gladde wegen, waarbij het KMI code oranje afkondigt in het grootste deel van Vlaanderen. Wie de weg vanavond niet op moet, doet dat beter niet, zegt ook het Agentschap Wegen en Verkeer, dat waarschuwt voor een “uitermate gevaarlijk gladde nacht”. 

105 reacties

 • Nicole Van Camp

  2 weken geleden
  De panikeurs zijn er ook weer om reclame te maken over hun winterbanden... Ik rij permanent 4x4 en pas daarbij mijn snelheid aan. Ik hoef geen winterbanden voor enkele cm of meer sneeuw.
 • Stefanie van Dijk

  3 weken geleden
  De sneeuw hier valt wel mee, maar ijzel! Het is een ijsbaan en nog geen strooiwagen gezien ...
 • PIERRE BILLIAUW

  3 weken geleden
  Ooit waren zomers zomers én winters winters maar niks kon ons binnen houden. Goddank dat we dit mochten meemaken. Zoveel leute zeg ! Ik wens de kinderen dan ook alle plezier de komende dagen. Ze hebben al lang genoeg moeten binnen blijven het voorbije jaar.
 • Hilkens Björn

  3 weken geleden
  Die 30cm in Nederland en 15cm in de Kempen mogen we met een serieuze korrel zout nemen.
 • Yves De Groote

  3 weken geleden
  Met dank aan al die weerdeskundigen die met hun codes iedereen weer eens angst aanjagen. Want ja, als het vries en het regent of sneeuwt dan wordt het glad! Wist je dat niet? En als de weg glad ligt dan kun je glijden! Wist je dat niet? En als het glad ligt dan moet je uiterst voorzichtig zijn! Wist je dat niet? Goed zeg dat het KMI er is.
 1. Dashcam filmt 'wielerterrorist' in Limburg
  Play

  Dashcam filmt 'wielerter­ro­rist' in Limburg

 2. 'Stitchy in Tooki Trouble' is nieuw Belgische videospel voor Switch
  Play
  games

  'Stitchy in Tooki Trouble' is nieuw Belgische videospel voor Switch

Wetenschap & Planeet