(Archieffoto)
Volledig scherm
(Archieffoto) © ANP

Eerste onweersbuien trekken over het land: windhoos richt schade aan in Bree, nummer 1722 geactiveerd

De extreme hitte met temperaturen boven 40 graden ligt achter ons. Het blijft vandaag wel erg warm en hier en daar breken lokale warmteonweders uit. De FOD Binnenlandse Zaken heeft het noodnummer 1722 geactiveerd op basis van de weersvoorspellingen van het KMI. De eerste onweersbuien trokken alvast over de Voerstreek richting Maasmechelen, Lanaken en Zutendaal. In Bree richtte een windhoos flink wat schade aan. 

20 reacties

 • GERARD DE PELECIJN

  3 jaar geleden
  Wij houden niet van regen als we in het zand en de zee spelen tijdens onze vakantie want daarna werken we weer een gans jaar door!
 • Rayan El Arami

  3 jaar geleden
  Dan hebben ze in Leopoldsburg geluk gehad nu net de Harley Days van start gaan. Daar is het bij wat regen en gerommel in de lucht met af en toe een flits van wolk naar wolk gebleven. Wel koelde het gelijk een dikke 10 graden af. Oef!
 • Aster Vantilt

  3 jaar geleden
  Heerlijk die regen,en bepaalde mensen snappen nog steeds niet dat er geen eten of leven mogelijk is zonder water.
 • Magda De Munck

  3 jaar geleden
  Isabel Poriau, ik begrijp dat wel, als het gratis is, is de centrale op de kortste keer overbelast. Dat is zoals bij spoed in de ziekenhuizen
 • F. Madou

  3 jaar geleden
  Stefan, mag ik u er op wijzen dat onze thermometer altijd in de schaduw hangt waar bijna geen wind aankan, als je het water meet in de zee heb je 25 graden, nu omstreeks 21u26 is het nog 25 graden en geen zon meer te bespeuren, nog een goede avond Stefan.