Mensen zoeken verkoeling in het water aan het populaire strand Bondi Beach in Sydney.
Volledig scherm
Mensen zoeken verkoeling in het water aan het populaire strand Bondi Beach in Sydney. © EPA

Eerste hittegolf van het seizoen teistert Australië

Hoewel de meteorologische zomer nog moet beginnen in Australië, is de eerste hittegolf van het seizoen al een feit. Op veel plaatsen in het oosten en zuiden van het land steeg de temperatuur tot boven de 40 graden.

4 reacties

 • Marco Maerten

  2 maanden geleden
  Feline Noé,de aarde staat in de winter bij ons altijd het dichtste bij de aarde,maar gaf in het verre verleden NOOIT aanleiding tot steeds hetere zomers in het zuidelijk halfrond,dus uw uitleg slaat totaal nergens op,net zoals die van 'klimaatexpert' Lucien Switten. Ik zou zeggen als klimaatleerkracht..kom in september nog eens terug!Triest dat jullie zulke slappe argumenten blijven aanhalen om de feiten te blijven ontkennen.
 • Patrick Van Overmeire

  2 maanden geleden
  De haaien zullen weer goed aanvallen bij dit warme weer en zie ze daar maar staan in het water, blijkbaar hebben die nooit geleerd als het water boven de 16 graden is de haaien meer aanvallen omdat ze uit hun slaap modus zijn
 • Feline Noé

  2 maanden geleden
  Aarde staat het dichts bij de zon in de zuidelijke zomer, terwijl in "onze" (juli) zomer we het jaarlijkse verste aarde-zon afstand zitten. Dus ze krijgen wel degelijk heftigere zomers dan bij ons daar. 2 januari staat aarde het dichtste bij de zon, opletten tot dan..
 • Lucien Switten

  2 maanden geleden
  Nee toch, het is daar warm in de zomer.  Kan alleen maar een gevolg zijn van de klimaatverandering volgens de experts.
 1. Zwaarbewolkt met nog enkele plaatselijke winterse buien

  Zwaarbe­wolkt met nog enkele plaatselij­ke winterse buien

  Het is maandagochtend gedeeltelijk tot zwaarbewolkt. In de provincies West- en Oost-Vlaanderen, Brabant en Henegouwen is het in de voormiddag uitkijken voor gladde wegen door rijm- en ijsplekken. In de Ardennen kan het lokaal nog wat licht sneeuwen. In de loop van de dag wordt het wisselend tot soms zwaarbewolkt met een paar lokale buien die eventueel winters kunnen zijn. De maxima liggen tussen 0 graden op de Ardense hoogte en 5 graden in Vlaanderen. Er waait een matige zuidenwind. Het KMI waarschuwt ook voor gladheid.
 1. Vertederend: panda's dollen in de sneeuw
  Play

  Vertede­rend: panda's dollen in de sneeuw

 2. Leslie (27) overlijdt aan corona twee weken na bevalling, vader blijft met verdriet en baby achter
  Play

  Leslie (27) overlijdt aan corona twee weken na bevalling, vader blijft met verdriet en baby achter

Wetenschap & Planeet