Illustratiebeeld. Herfstachtig weer in de Hoge Venen.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. Herfstachtig weer in de Hoge Venen. © Shutterstock

Druilerige zondag met regen of motregen

Zondag verloopt overwegend zwaarbewolkt, met perioden van lichte regen of motregen vanaf het noorden. In Belgisch Lotharingen blijft het waarschijnlijk nog droog. Later in het noordwesten wordt het droog met kans op enkele opklaringen. De maxima liggen tussen 6 en 12 graden.

0 reacties

 1. KMI waarschuwt met ‘code geel’ voor intense buien en onweer: waar en wanneer wordt onweer verwacht? Onze weerman blikt vooruit
  Play
  17

  KMI waarschuwt met ‘code geel’ voor intense buien en onweer: waar en wanneer wordt onweer verwacht? Onze weerman blikt vooruit

  Het KMI waarschuwt vanaf de middag in heel België met ‘code geel’ voor onweer. “We verwachten intense en onweerachtige buien met lokaal veel neerslag op korte tijd en ook kans op hagel”, klinkt het. Er kan tot 15 millimeter regen op een uur tijd vallen, en het onweer kan gepaard gaan met windstoten van 60 km/u of lokaal nog iets meer. VTM-weerman Frank Duboccage legt uit wat we kunnen verwachten bij code geel.
 2. Code geel: KMI waarschuwt voor lokaal hevige buien en onweer

  Code geel: KMI waarschuwt voor lokaal hevige buien en onweer

  Het is deze namiddag bewolkt met aanvankelijk vooral in de westelijke landshelft her en der buien. In de tweede helft van de namiddag neemt ook elders de kans op enkele buien toe. Deze buien kunnen lokaal hevig zijn en gepaard gaan met onweer. In het noordoosten van het land blijft het het langst droog waardoor het kwik er nog kan stijgen tot zowat 25 graden. Elders liggen de maxima tussen 20 en 23 of 24 graden. Er waait een zwakke tot meestal matige wind uit het zuidoosten tot zuiden, zegt het KMI.

Wetenschap & Planeet