Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Pixabay

Droogte in de zomer minstens 20 keer waarschijnlijker door klimaatverandering

De door menselijke activiteiten veroorzaakte klimaatverandering heeft zomerdroogte in het noordelijk halfrond "minstens 20 keer waarschijnlijker" gemaakt. Dat besluiten een groep wetenschappers in een woensdag gepubliceerde studie over de afgelopen rampzomer, zeker voor de landbouwoogsten.

 1. ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?
  TV

  ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?

  Het geluk van rasechte ‘Gossip Girl’-fans kan niet op sinds dé Georgina Sparks haar opwachting maakt in het tweede seizoen van de reboot, die verschijnt 2 december op Streamz. Actrice Michelle Trachtenberg (37) kruipt dus opnieuw in de huid van haar personage uit 2007. Maar hoe gaat nog het met de rest van de originele cast? De ene bombardeerde tot een superster, de andere ging failliet of kwam in het oog van de storm te staan sinds de #MeToo-beweging.
 2. Regering bindt strijd aan met waterschaarste en hittestress: “Vlaanderen aanpassen aan klimaat van de toekomst”
  Politiek

  Regering bindt strijd aan met water­schaars­te en hitte­stress: “Vlaanderen aanpassen aan klimaat van de toekomst”

  De Vlaamse regering heeft in de marge van de begrotingsbesprekingen ook een akkoord bereikt over een integraal Vlaams klimaatadaptatieplan om heel Vlaanderen tegen 2050 voor te bereiden op het veranderende klimaat. Dat meldt Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) in een persbericht. In het plan staat onder meer de invoering van een vergunningsplicht voor drainages over ongeveer 36 procent van het Vlaamse grondgebied.