"De onzekerheid is gigantisch", zegt weerman Frank Duboccage.
Volledig scherm
"De onzekerheid is gigantisch", zegt weerman Frank Duboccage. © De Rycke/Leye

Dik pak sneeuw op komst? “Zondagnamiddag kans op sneeuw in grote delen van Vlaanderen”

WeernieuwsLiefhebbers van sneeuw kunnen de komende dagen met spanning het weerbericht volgen. “Er is zeker sneeuw op komst”, zegt weerman Frank Duboccage. “De vraag is alleen waar.” Sommige weermodellen voorspellen tientallen centimeters op zondag of maandag. Dat kan in het noorden van Nederland zijn, maar ook bij ons in Vlaanderen. Vooral zondagnamiddag wordt het uitkijken naar sneeuw in grote delen van Vlaanderen.

48 reacties

 • Freddy Madou

  3 weken geleden
  Onze weermannen hebben weer hun best gedaan met paniek te zaaien veel sneeuw waar, wanneer, hoeveel nu omstreeks 10u06 ligt er 1,5 millimeter sneeuw in Knokke-Heist- La Zoute, ze zijn die pakken sneeuw nog aan het verpakken en worden verstuurd via bpost ik heb gekeken op track and trace maar in de eerste dagen is er nog niets te verwachten.
 • Lisette Torfs

  3 weken geleden
  Heerlijk zo een pak sneeuw..hoe lang is dat geleden? Kids kunnen eindelijk hun slede bovenhalen!!
 • Daniel Corstjens

  3 weken geleden
  Volgens andere weer modellen zouden wij in het noorden van limburg tot aan de kust toch aardig wat sneeuw gaan krijgen!
 • Linda Heintjens

  3 weken geleden
  Ik hou van sneeuw! De stilte van een ongerept sneeuwlandschap. Is minder voor de mensen, die naar hun werk moeten, of voor minder mobiele mensen! Ook voor de mensen, die alle gesmolten, zoute, slijkerige smurrie moeten opkuisen. In een stad, is de schoonheid van sneeuw niet lang zichtbaar. Maar het is prachtig in de natuur!
 • Ken Goeste

  3 weken geleden
  Hopelijk valt het met bakken dagenlang uit de lucht. Het is nu al 3 jaar zomer en ik haat dat. Tis winter en dan moet het winteren , en liefst zo veel en zo lang mogelijk.
 1. Van heel koud naar heel zacht weer: kwik naar 16 graden in weekend
  1

  Van heel koud naar heel zacht weer: kwik naar 16 graden in weekend

  De dag start betrokken en regenachtig. De neerslagzone trekt geleidelijk oostwaarts met vooral ten zuiden van Samber en Maas kans op wat aanvriezende regen. Ook in de Kempen is dit niet volledig uitgesloten. 's Namiddags blijft het bewolkt en wordt het droger vanaf het westen. Het wordt zachter met temperaturen tussen 2 graden in de Hoge Venen en 8 graden in het westen. Er staat een meestal matige, aan zee en op het Ardense reliëf tijdelijk nog vrij krachtige, wind uit het zuiden die ruimt naar het zuidwesten. Op het Ardense reliëf zijn tijdelijk nog winden mogelijk rond 60 km/u, zegt het KMI.
 2. Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Een foundation- of lipstickvlek op je lievelingstas? Wat je ook doet, ga de vlek niet met water te lijf! Zo maak je de schade alleen maar groter. Ook dure wondermiddeltjes hoef je niet in huis te halen. Dé ideale bondgenoot bij lastige vlekken op je leren tas is goedkoper dan je denkt. Meer zelfs, je hebt het vast in huis. Vaseline is afkomstig van petroleum en slaagt er daarom als geen ander in om vuildeeltjes te capteren zodat je ze makkelijk kan verwijderen. Smeer een royale hoeveelheid van de klassieker op de make-up vlek. Laat even inwerken en verwijder het goedje met een vochtige doek. Herhaal indien nodig. Laat de crème een vette glans na op je handtas? Wrijf het overtollige vet weg met een beetje milde detergent op een zachte doek.
 3. Systeem van oceaanstromingen op zwakste punt in meer dan 1.000 jaar en dat kan desastreuze gevolgen hebben voor klimaat in Europa
  14

  Systeem van oceaanstro­min­gen op zwakste punt in meer dan 1.000 jaar en dat kan desastreu­ze gevolgen hebben voor klimaat in Europa

  De Atlantische Meridionale Kantelcirculatie (AMOC) - een groot systeem van oceaanstromingen dat warm water uit de tropen naar het noordelijke deel van de Atlantische Oceaan stuwt - is op haar zwakste punt in meer dan 1.000 jaar. Dat staat te lezen in een nieuwe studie. Wetenschappers voorspellen zelfs dat de toestand nog verder achteruit zal gaan. Met meer extreem weer in Europa en een stijging van de zeespiegel voor de oostkust van Noord-Amerika tot gevolg.
 1. Deze hond snuffelt naar coronabesmettingen op de luchthaven
  Play

  Deze hond snuffelt naar coronabe­smet­tin­gen op de luchthaven

 2. Gefrustreerd door corona? Reageer je af in de Rage Room van jeugddienst Tessenderlo
  Play

  Gefrus­treerd door corona? Reageer je af in de Rage Room van jeugd­dienst Tessender­lo

Wetenschap & Planeet