Volledig scherm
© BELGA

Dag start zwaarbewolkt, KMI waarschuwt voor CO-intoxicatie

Het is vrijdag eerst in vele streken zwaarbewolkt tot betrokken met lokaal nevel of mist, in de Ardennen lokaal aanvriezend. In de loop van de dag verschijnen er, soms brede, opklaringen terwijl de bewolking blijft domineren in het noordwesten van het land waar steeds wat lichte regen of motregen mogelijk is. Elders blijft het droog. Ook aan de zuidkant van de Ardennen kan de lage bewolking hardnekkig blijven.

1 reactie

 • DANIEL DEGRYSE

  2 maanden geleden
  Dank aan de weermannen en vrouwen om steeds de voorspellingen te doen en die redelijk correct zijn. Maar als ik terug denk aan mn jeugdperiode dan kon men nog spreken van een winter. Op 1 november toen ik 19j was reed ik met een motor naar het kerkhof en kon de eerste 5min niet afstappen zo koud was het. Heb ooit het geluk gehad om naar de Elfstedentocht te kijken.Dit komt komt er niet meer denk ik. Wat ook de reden mag zijn ik mis de winter in België
 1. Zwaarbewolkt met nog enkele plaatselijke winterse buien

  Zwaarbe­wolkt met nog enkele plaatselij­ke winterse buien

  Het is maandagochtend gedeeltelijk tot zwaarbewolkt. In de provincies West- en Oost-Vlaanderen, Brabant en Henegouwen is het in de voormiddag uitkijken voor gladde wegen door rijm- en ijsplekken. In de Ardennen kan het lokaal nog wat licht sneeuwen. In de loop van de dag wordt het wisselend tot soms zwaarbewolkt met een paar lokale buien die eventueel winters kunnen zijn. De maxima liggen tussen 0 graden op de Ardense hoogte en 5 graden in Vlaanderen. Er waait een matige zuidenwind. Het KMI waarschuwt ook voor gladheid.
 1. Joodse vrouw niet opgezet met oproepingsbrief: "Bart De Wever wil niet stigmatiseren, maar ik verwacht mijn gele ster al in de brievenbus"
  Play

  Joodse vrouw niet opgezet met oproepings­brief: "Bart De Wever wil niet stigmatise­ren, maar ik verwacht mijn gele ster al in de brievenbus"

 2. Scheer mee met wingsuits over meest beruchte skipiste ter wereld
  Play
  skiën

  Scheer mee met wingsuits over meest beruchte skipiste ter wereld

Wetenschap & Planeet