BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Daar is de winter: tot tien centimeter sneeuw in Hoge Venen

Het sneeuwt op dit moment fors in de Ardennen. Vooral in de Hoge Venen kan de sneeuw accumuleren tot een stevig sneeuwdek. Op bepaalde plaatsen boven 500 meter wordt een sneeuwlaag gerapporteerd van 8 tot 10 centimeter. “Komende uren en in eerste instantie ook vanavond gaat in deze regio nog meer sneeuw vallen. Dat hebben we te danken aan een ‘indraaiende’ neerslagzone over het oosten van ons land”, aldus weerexpert Nicolas Roose van weerdienst NoodweerBenelux.

10 reacties

 • danny buyse

  2 jaar geleden
  Op warming wordt gemeten over de hele wereld en alle dagen van het jaar en daar het gemiddelde van nemen. Niet door plaatselijke fenomenen door bepaalde windrichting met hoeveelheid neerslag. Als we morgen in België luchtstroming krijgen vanuit Afrika zal het ook uitzonderlijk warm zijn voor de tijd van het jaar idem met lucht van arctische polaire oorsprong maar dan zal het uitzonderlijk koud zijn.
 • J B

  2 jaar geleden
  En het is nog maar half november, net over de helft van de herfst. Het ergste (januari, februari) moet nog komen. Het lijkt erop dat de betogingen van Anuna en Greta toch iets hebben uitgehaald dan!
 • Marie Vandam

  2 jaar geleden
  Ik hoop op een echte winter ,hopelijk in de zomer minder vlieger en muggen
 • Johan vandepoel

  2 jaar geleden
  Ik dacht da wegen en verkeer gingen samenwerken met het KMI voor de ijs en sneeuw voor te zijn
 • Danny Vernimmen

  2 jaar geleden
  Ons klimaat zal terug aan het veranderen zijn

Wetenschap & Planeet