Code geel: opnieuw kans op felle buien met lokaal onweer

Vandaag is het opnieuw onstabiel weer met kans op felle buien en plaatselijk onweer. De komende dagen nemen de intense buien geleidelijk af, maar blijft het wel wisselvallig en fris. Dat meldt het KMI. Het KMI waarschuwt met code geel en roept op om waakzaam te zijn. Mogen we binnenkort nog écht zomerweer verwachten? “Het zou me verwonderen dat we in de week van 8-15 augustus heel warm weer krijgen”, zegt onze weerman David Dehenauw. “Op dat vlak ben ik niet zo optimistisch, maar dat betekent natuurlijk niet dat we helemaal geen zon meer te zien krijgen.”

3 reacties

 • Lea Vandervorst

  1 jaar geleden
  Nu 16:30 in Moorsel (Tervuren) veel wind maar zon en geen druppel water
 • Jan Van Rompaey

  1 jaar geleden
  Er moet een manier gevonden worden om de mensen snel te verwittigen bij nakend zwaar onweer en regen. Blijf niet bij de pakken zitten. Wordt wakker politici.
 • Lea Vandervorst

  1 jaar geleden
  Ik woon in Moorsel (Tervuren) geen druppel gezien
 1. Orkaan Fiona passeert Dominicaanse Republiek en wint verder aan kracht
  Play

  Orkaan Fiona passeert Dominicaan­se Republiek en wint verder aan kracht

  Orkaan Fiona heeft in de nacht van maandag op dinsdag verder aan kracht gewonnen. Het Amerikaanse National Hurricane Center (NHC) waarschuwt dat Fiona nu een storm van derde categorie is en zelfs kan uitgroeien tot een van categorie vier, de tweede hoogste classificatie. De passage boven Puerto Rico en Dominicaanse Republiek maandag was verwoestend, en dinsdag beweegt de orkaan zich naar het noorden, richting de Turks- en Caicoseilanden.