iStock
Volledig scherm
© iStock

Code geel: KMI waarschuwt voor gladde wegen

Het KMI waarschuwt voor gladde wegen in het hele land. Regen gaat ‘s morgens vanaf het noorden geleidelijk over in sneeuw. In de voormiddag valt er in het noorden van het land smeltende sneeuw of sneeuw. In de namiddag gaat het ook sneeuwen in het centrum van het land, in het zuiden pas ‘s avonds. De sneeuwhoeveelheden kunnen variëren tussen 1 en 5 cm. 

 1. WEERBERICHT. Wisselend bewolkt, maar droog

  WEERBE­RICHT. Wisselend bewolkt, maar droog

  Vanochtend zijn er brede opklaringen ten zuiden van Samber en Maas, terwijl het wisselend bewolkt is in het centrum en zwaarbewolkt in het westen. In de loop van de namiddag neemt de bewolking toe in het centrum, terwijl het vrij zonnig blijft in het oosten ondanks de hoge bewolking. Het blijft meestal droog, enkel in het westen is wat gedruppel niet uitgesloten. De maxima schommelen tussen -1 graad op de Hoge Venen en +7 graden aan zee. De zuidwestenwind wordt matig in de meeste streken. Dat meldt het KMI.
 2. Koelkast met energielabel E inruilen voor één met label A? Zoveel bespaar je jaarlijks op je stroomfactuur
  vtwonen

  Koelkast met energiela­bel E inruilen voor één met label A? Zoveel bespaar je jaarlijks op je stroomfac­tuur

  Het energielabel op de koelkast laat zien hoeveel energie het apparaat verbruikt. Handig om te weten als je een nieuwe koelkast wilt aanschaffen. Voor het milieu en je portemonnee is het slim om te kiezen voor een koelkast die zo weinig mogelijk energie verbruikt. Daarom legt vtwonen.be je uit hoe je het energielabel op de koelkast leest, wat het betekent en hoe je energie bespaart.