Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Getty Images/Image Source

Code geel in verschillende provincies voor gladde wegen, voor het eerst strooiwagens uitgereden in Vlaanderen

Vandaag is het meestal grijs en nevelig, met plaatselijk kans op een bui. Het is ook kouder, de maxima schommelen tussen 4 en 10 graden. Het KMI waarschuwde vanmorgen voor gladde wegen en kondigde code geel af in Limburg, Vlaams-Brabant, Brussel en de Waalse provincies. In Vlaanderen zijn afgelopen nacht alvast voor het eerst strooiwagens van de Winterdienst van het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) uitgereden. Er is in totaal 106 ton zout gestrooid op gewestwegen in Vlaams-Brabant en Limburg, zegt woordvoerster Katrien Kiekens aan Belga.

 1. Je (klein-)kind financieel ondersteunen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastingen betaalt
  Spaargids.be

  Je (klein-)kind financieel ondersteu­nen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastin­gen betaalt

  De aankoop van een woonst is vaak een harde noot om te kraken. De huizenprijzen zijn hoog en de banken stellen zich minder soepel op bij een lage eigen inbreng. Hulp van de ouders blijkt dikwijls noodzakelijk om de droom van een eigen stekje waar te maken. Maar hoe kan je als (groot-)ouder je (klein-)kind daarbij ondersteunen? En wat zijn de aandachtspunten? Spaargids.be maakt een overzicht.
 2. Eerste winterprik op weg naar ons land: kans op winterse neerslag in weekend

  Eerste winterprik op weg naar ons land: kans op winterse neerslag in weekend

  Maandag kunnen we op veel plaatsen genieten van zonnige momenten. Dat heeft te maken met een noordelijke luchtstroming. In de volgende dagen neemt de bewolking opnieuw de bovenhand en daalt de temperatuur geleidelijk. “In het weekend stijgt de kans op winterse neerslag in Laag- en Midden-België. In de Ardennen gaat het in de hoger gelegen gebieden sneeuwen met de vorming van een tijdelijk sneeuwlaagje”, aldus weerdienst NoodweerBenelux.

Wetenschap & Planeet