Het regenweer zorgde voor lange files op de snelwegen.
Volledig scherm
Het regenweer zorgde voor lange files op de snelwegen. © VTM Nieuws

Code geel: hevige regenbuien veroorzaken ellende op de weg, blikseminslag in Gent Sint-Pieters

Het KMI kondigt voor vandaag code geel af. Er trekt een actieve storing van west naar oost, die voor aanzienlijke neerslaghoeveelheden zorgt. Op sommige plaatsen kan er 20 tot 30 liter neerslag per vierkante meter vallen. Het regenweer zorgde vanmorgen alvast voor een uitzonderlijk zware ochtendspits. Ook het treinverkeer in de omgeving van Gent raakte verstoord door een blikseminslag op de bovenleiding. FOD Binnenlandse Zaken heeft het noodnummer 1722 voor niet-levensbedreigende storm- of waterschade geactiveerd.

44 reacties

 • Patrick Smaele

  2 jaar geleden
  Onbegrijpelijk dat zo'n cruciaal Gent-St-Pieters geen efficiënte bliksemafleiding heeft
 • Noor Seghers

  2 jaar geleden
  Nu 17u18... nog steeds geen aankondigingen in het station, treinverkeer nog steeds verstoord... staan momenteel stil door de seingeving die nog steeds niet werkt en deze ochtend welgeteld meer dan een halfuur op de trein gezeten... wachten om het station binnen te rijden. De gegevens die verschenen zijn in de media zijn niet correct.
 • Guiseppe Bervoets

  2 jaar geleden
  Code geel..... niks dus
 • Gerd Peeters

  2 jaar geleden
  Zijn ze daar weer met hun code geel, ja het regent soms hard, maar dat zien we zelf ook wel.
 • Nicolas Van Hoecke

  2 jaar geleden
  Begrijp nog steeds niet waarom er langere files en ongevallen zijn omdat het wat regent. Blijf thuis als je niet in regen kan rijden of neem openbaar vervoer!

Wetenschap & Planeet