Het stuwmeer Lake Mendocino voorziet normaal gezien bijna de volledige regio van water, maar is door de extreme droogte van de afgelopen maanden zo goed als leeg.
Volledig scherm
Het stuwmeer Lake Mendocino voorziet normaal gezien bijna de volledige regio van water, maar is door de extreme droogte van de afgelopen maanden zo goed als leeg. © AP

Californische kustdorpen hebben geen drinkwater meer: vrachtwagens voeren dagelijks bijna half miljoen liter aan

Verschillende dorpen en stadjes aan de kust in het noorden van de Amerikaanse staat Californië hebben geen drinkwater meer voor inwoners, meldt de lokale krant The Press Democrat. Dat is al sinds de jaren 70 niet meer voorgekomen. De regionale overheid heeft een plan opgesteld om dagelijks bijna een half miljoen liter drinkwater met vrachtwagens naar de kustregio te vervoeren, vanuit een stad 100 kilometer verderop.

 1. Opklaringen en wolken wisselen elkaar vandaag af, soms valt hier en daar een bui

  Opklarin­gen en wolken wisselen elkaar vandaag af, soms valt hier en daar een bui

  Vandaag wisselen opklaringen en wolken elkaar af en vallen er hier en daar enkele buien. In de namiddag blijft het nagenoeg droog over de westelijke landshelft, maar over het oosten blijft de kans op een paar buitjes nog bestaan. De maxima liggen tussen 9 en 12 graden ten zuiden van Samber en Maas, en tussen 12 en 15 graden elders. De wind waait eerst zwak uit westelijke richting en later soms matig uit het noordwesten. Dat meldt het KMI.
 2. Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later
  Livios

  Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later

  De nieuwe generatie 50-plussers is meer bezig met haar toekomst en hoe ze wil wonen. Vier op de tien 50-plussers willen zelfs nog vóór hun pensioen verhuizen naar een kleinere woning, op maat van hun oude dag. Bijna de helft van hen kiest resoluut voor een appartement. Dat blijkt uit een woononderzoek van vastgoedspecialist Hillewaere. Maar hoe ziet zo’n woning voor levenslang wonen eruit? En moet je daarvoor altijd verhuizen? Bouwsite Livios zocht het uit.

Wetenschap & Planeet