rv / ap
Volledig scherm
© rv / ap

Bomcycloon teistert VS: meters dikke sneeuw, overstromingen, vallende leguanen en bevroren haaien

bomcycloonEen fikse winterstorm houdt de oostkust van de VS stevig in haar greep. Vooral het noordoosten is daarbij zwaar getroffen. Auto’s zitten vast in meters dikke sneeuw en in Boston zijn de straten overstroomd met ijswater. De 'bomcycloon' kostte al aan minstens 17 mensen het leven, maar ook dieren zien er af: van leguanen die uit de boom vallen tot bevroren haaien die aanspoelen.

38 reacties

 • Antonio Vivaldi

  4 jaar geleden
  Het probleem met de klimaatverandering en de oplossingen is dat er veel geld mee gemoeid is,en het meeste daarvan verdwijnt in de zakken van corrupte politici en hun vriendjes en ambtenaren.En het klimaat daar gebeurt niks mee.
 • Ferdinand Engelbeen

  4 jaar geleden
  Geert Tamsyn, geen enkel klimaatmodel heeft voorspeld dat de winters in het noordelijk halfrond over de afgelopen 25 jaar kouder zouden worden, integendeel. Er zijn wereldwijd niet meer extreme weersfenomenen: niet meer stormen, orkanen, tornado's, regen, droogte of zeespiegelstijging vandaag dan 50 of 100 jaar geleden. Lees er de statistieken op na... Modellen die voor vandaag al veel te hoge temperaturen "voorspellen" zijn simpelweg waardeloos.
 • Frans Peeters

  4 jaar geleden
  Media, om de mensen bang te maken?
 • Ahmed Zoupha

  4 jaar geleden
  Auto's vast in meters dikke sneeuw, maar men toont dan beelden waar nog geen halve meter ligt.
 • Geert Tamsyn

  4 jaar geleden
  @ Rik Tammenol: extreem weer komt voor, maar het is nog nooit gebeurd dat de records elkaar in zo’n snel tempo opvolgen. We weten wel met zekerheid wat er gebeurt als we onze atmosfeer volstouwen met CO2 en andere uitstoot, daar bestaan wetenschappelijk onderbouwde modellen voor. En wat die al enkele jaren voorspellen, zien we nu uitkomen, en nog sneller dan voorspeld.
 1. Kans op natte sneeuw op de hoogste toppen van ons land

  Kans op natte sneeuw op de hoogste toppen van ons land

  Morgen is het op de hoogste toppen van ons land mogelijk koud genoeg voor enkele natte sneeuwvlokken. Weerdienst NoodweerBenelux verwacht in de namiddag een afkoeling over het zuidoosten van België met lokaal wat winterse neerslag. “De sneeuw zal bij positieve temperaturen niet blijven liggen. Weermodellen berekenen hoogstens wat natte sneeuwvlokken tussen de regendruppels. Desalniettemin kan het boven 600 meter voor een eerste keer licht winters aanvoelen”, meldt Nicolas Roose.
 2. Tachtigjarige man overlijdt nadat hij wordt meegesleurd door rivier na noodweer op Sardinië

  Tachtigja­ri­ge man overlijdt nadat hij wordt meege­sleurd door rivier na noodweer op Sardinië

  Door noodweer op Sardinië is zondag in het zuidelijke stadje Sant'Anna Arresi een oudere man om het leven gekomen nadat een rivier buiten haar oevers was getreden. Hij kwam volgens de lokale hulpdiensten met zijn auto vast te zitten in het wassende water. Bij een poging zichzelf in veiligheid te brengen, werd hij meegesleurd door de sterke stroming. Reddingswerkers vonden later zijn lichaam.

Wetenschap & Planeet