In Tongeren ligt er al een aardig laagje sneeuw.
Volledig scherm
In Tongeren ligt er al een aardig laagje sneeuw. © Dimi Musiek

Bijzonder weerfenomeen: vooral Limburg en Vlaams-Brabant bedekt onder laag industriële sneeuw

Een bijzonder weerfenomeen vanmorgen op verschillende plaatsen in de provincies Limburg en Vlaams-Brabant. Het sneeuwt industriële sneeuw. "Dat heeft alles te maken met stoomwolken uit de Duitse industrie", aldus weerman David Dehenauw. Op enkele plaatsen in  Limburg en Vlaams-Brabant ligt enkele cm sneeuw. 

123 reacties

 • Raoul Rouma

  4 jaar geleden
  Kan en mag allemaal, maar de brave burger wordt verzocht zijn open haard niet meer aan te steken wegens het bevuilen van het milieu! Indien de industrie en kapitaalkrachtige ondernemingen dit doen kan dit geen kwaad. Steeds die particulier aanpakken! Industriele sneeuw? nooit van gehoord.
 • Peter Buyck

  4 jaar geleden
  Volgens de weerman is dit zelfs geen industriële sneeuw...
 • Spike Triker

  4 jaar geleden
  Industrie sneeuw zegt men wat denk ge van die dampen uit de schoorstenen van dit industrie gebied, die dalen hier toch ook neer en niet alleen als het vriest.Maar zoals die geldmagnaten zeggen het is niet schadelijk.Ze liggen wel te zeiken over houtkachels want daar zien ze weer een melkkoe in ,de zakkenvullers
 • Els Schelfhout

  4 jaar geleden
  Idd, ze denken er weer iets op gevonden te hebben. Industriële sneeuw mijn oor. Het is gewoon winter.
 • Joseph Van Gool

  4 jaar geleden
  Nu hebben ze het gevonden. Als ze er nu flagrant naast zitten met de voorspelling van het weer dan heeft de industrie het gedaan. Die elektrische centrale staat er al zolang dat ik weet, en die heeft nu voor sneeuw gezorgd, ongelooflijk toch.

Wetenschap & Planeet