Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © BELGA

Bewolkte ochtend maar zon breekt rond de middag door, maxima tot 17 graden

Het wordt woensdag droog met eerst nog vrij veel wolkenvelden, later geleidelijk zonnig. Tegen de middag of in het begin van de namiddag wordt het zonnig met nog hoge wolkensluiers. De maxima bedragen tussen 12 graden op de Hoge Venen en 17 graden in de Kempen. Dat voorspelt het KMI.

 1. Uiterst zeldzaam! Vanavond kan je mogelijk het noorderlicht zien: “Eerste keer in 18 jaar”
  Nieuws
  11

  Uiterst zeldzaam! Vanavond kan je mogelijk het noorder­licht zien: “Eerste keer in 18 jaar”

  In delen van Nederland bestaat er vanavond een kans om het noorderlicht te zien. Ook in Belgisch Limburg zou er voor het eerst in 18 jaar een kleine kans bestaan om het natuurfenomeen te kunnen aanschouwen. Door hevige zonneactiviteit is er momenteel een plasmawolk op koers richting de aarde. Verwacht wordt dat de wolk tegen de avond zou arriveren, met kans op noorderlicht als gevolg. Nu maar hopen dat de hemel wil opklaren.
 2. Frank Duboccage maakt al vijftien jaar het mooie weer op VTM: “Ik heb standvastigheid nodig in mijn leven”
  PREMIUM
  Showbizz

  Frank Duboccage maakt al vijftien jaar het mooie weer op VTM: “Ik heb standvas­tig­heid nodig in mijn leven”

  Straks is hij vijftien jaar weerman bij VTM. De uitgelezen aanleiding dus om met meteoroloog Frank Duboccage (48) terug en vooruit te blikken – op een manier zoals alleen weermannen dat kunnen. De wetenschapper praat voluit over z’n relatie, de band met z’n dochters, de zware gevolgen van een pijnlijk fietsongeval en de toekomst van z’n job. “Ik denk niet robots snel het weerpraatje zullen presenteren.”

Wetenschap & Planeet