Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Armste wijken zijn warmste wijken: hittegolf is zwaarder in arme en diverse buurten

De wijken met de laagste inkomens en de buurten met het hoogste aandeel mensen van niet-Europese afkomst zijn gevoeliger voor hoge temperaturen. Dat leert een data-oefening van ‘De Tijd’ vrijdag. Zowel in de Vlaamse centrumsteden als in Brussel kennen de armste en meest diverse buurten het hoogste aantal hitte­dagen.

 1. Al minstens twee doden door supertyfoon Nanmadol in Japan, nog meer regen verwacht
  Play

  Al minstens twee doden door superty­foon Nanmadol in Japan, nog meer regen verwacht

  Supertyfoon Nanmadol, die zondagavond lokale tijd aan land kwam in Japan, heeft ook het westen van het land bestookt met hevige regenval en woeste windstoten. Er vielen al minstens twee doden en tientallen anderen zijn gewond. Meer dan 300.000 huishoudens zijn zonder stroom komen te zitten. De autoriteiten waarschuwen onder meer voor overstromingen en aardverschuivingen. Tegen dinsdag zal de tyfoon hoofdstad Tokio bereiken.
 2. Met gevelisolatie kan je jouw verwarmingskosten met 30 procent verlagen: voor wie is het interessant? En wat kost het?
  Livios

  Met gevelisola­tie kan je jouw verwar­mings­kos­ten met 30 procent verlagen: voor wie is het interes­sant? En wat kost het?

  Je gevel isoleren aan de buitenzijde van je woning kan je verwarmingskosten met 30% verlagen. Dat zegt xthermo, de Belgische federatie van fabrikanten van systemen voor buitengevelisolatie. “Buitengevelisolatie is de volgende logische stap nadat je je dak en ramen hebt geïsoleerd.” Maar wat komt daar precies bij kijken? Wat kost het en kan je er een premie voor opstrijken? Livios.be zocht een antwoord.