Begin deze maand werden we getrakteerd op een laagje sneeuw.
Volledig scherm
Begin deze maand werden we getrakteerd op een laagje sneeuw. © Mine Dalemans

April 2021 was koudste in 35 jaar (en dat kan zich perfect voordoen in opwarmend klimaat)

De maand april van 2021 was kouder dan normaal de gemiddelde temperatuur (7,3°C), de gemiddelde minimumtemperatuur (2,5°C) en de gemiddelde maximumtemperatuur (11,9°C) waren in april ongeveer 3 à 4 graden lager dan de klimaatnormaal voor de periode 1991-2020. Dat meldt het Koninklijk Meteorologisch Instituut (KMI) woensdagmiddag.

30 reacties

 • marc van de poel

  1 jaar geleden
  Warme maanden, koude maanden, nog warmere maanden, nog koudere maanden. De natuur is grillig. Ook al beweren de milieu bobo's het tegenovergestelde : de invloed van de mens is vaak miniem zoniet nietig te noemen.
 • Marco Maerten

  1 jaar geleden
  Rudi De Zutter,April was vroeger gemiddeld doorgaans met 7°c tot 8°c een normale maand.Daarna begon dat steeds sneller te stijgen waardoor de nieuwe 'normale' april vastgelegd is op 10,3°c. Einde 19de eeuw waren er soms aprilmaanden onder 5°c.De opwarming zet zich trouwens door in elke maand van het jaar.
 • Bart Huysmans

  1 jaar geleden
  In 35 jaar niet zo koud, en toch nog met een uitleg komen om de klimaathysterie goed te praten! Als je er werkelijk in geloofd, praat dan over overbevolking en behoud van kernenergie als redmiddelen en niet over een golvende straalstroom die dat al eeuwen doet.
 • Paul Boeie

  1 jaar geleden
  Het kan mij niet schelen , wat komt dat komt . We gaan t hier op een paar jaar niet meer omdraaien en eerlijk gezegd wanneer ik hier alles zie en de krant lees is het ook niet meer de moeite om er iets aan te doen .
 • marc jansens

  1 jaar geleden
  We baseren onze klmaatopwarming op cijfers sinds het begin van de meting,wat is het 100 jaar?Terwijl de blauwe planeet al miljoenen jaren bestaat... de groene commercie heeft de absolute waarheid.mijn gedacht zou boma zeggen.

Wetenschap & Planeet