Volledig scherm
© Photo News

Alweer ijskoud tot -6 graden, maar geen officiële koudegolf

We krijgen waarschijnlijk geen officiële koudegolf. “Daarvoor zijn de nachten net iets te zacht”, vertelt onze weerman Frank Duboccage aan HLN Live. Niettemin blijft het erg koud. Vandaag gaat het overdag alweer overal vriezen. Het KMI waarschuwt voor gladde wegen.

7 reacties

 • sjaak vanslembrouck

  3 weken geleden
  ik vind dit weer 10x beter dan die vuile zomer. tegen de koude kan je tenminste iets doen, blijf binnen, of doe een extra trui aan, verwarming een klikje hoger, meer bewegen ? je kan zoveel doen. maar als het weer 40 graden is, wat doe je dan ? naakt rondlopen en dan is het nog te heet, tegen de hitte kan je niks doen tenzij je een dikke portefuile hebt en een goeie airco kan plaatsen maar dat is de meeste niet gegund.
 • Erik Audenaert

  3 weken geleden
  Het wordt tijd dat we van de lente kunnen genieten met warmere temperaturen .
 • Bernaxette Van simaejs

  3 weken geleden
  Dat het naar vlug Af warmer wordt en ik haat dat weer dat breng alleen miserie mee op de weg
 • ronny cockuyt

  3 weken geleden
  Aan de oostkust moet het zeker deze nacht licht gedooid hebben,de daken zijn sneeuwvrij en op onze koer is het laagje sneeuw bijna verdwenen, dus die vorstcijfers zullen hier wel niet kloppen.
 • jan wuyts

  3 weken geleden
  Wat voor Ukkel geld geld zeker niet voor gans het land want in Limburg is het alvast kouder en is daar zeker sprake van een koude golf.
 1. Klimaatverandering bedreigt iconische Pacific Coast Highway in Californië

  Klimaatver­an­de­ring bedreigt iconische Pacific Coast Highway in Californië

  Wie op vakantie met de auto door Californië rondtoert, doet ongetwijfeld ook de beroemde Pacific Coast Highway, kortweg PCH, aan. De iconische snelweg slingert langs de spectaculaire kustlijn van de Stille Oceaan in de staat. Maar daar zal “onvermijdelijk” een einde aan komen, vreest professor Gary Griggs. Bosbranden en stortbuien doen al langer grote stukken van het wegdek in de zee neerstorten. Mogelijke schuldige: de klimaatverandering.
 2. Waar komt die vrieskou plots vandaan? En wat mogen we nog verwachten? Weermannen geven uitleg
  PREMIUM

  Waar komt die vrieskou plots vandaan? En wat mogen we nog verwachten? Weermannen geven uitleg

  De komende week wordt het berekoud waarbij het ’s nachts -10 of nog kouder wordt. Ook overdag blijft het de hele week vriezen. Dat Vlaanderen zondagochtend wakker werd onder een sneeuwtapijt, terwijl ze in de Ardennen geen vlokje hebben gezien, is toeval. Maar waar komt die vrieskou dan plots vandaan? Weermannen David Dehenauw en Frank Deboosere geven meer uitleg: “Wij hebben constant te maken met noordelijke tot noordoostelijke luchtstromingen en krijgen zes opeenvolgende vriesdagen”.
 1. Vergeet skiën en snowboarden, dit is hoe je aan wintersport doet in stijl
  Play

  Vergeet skiën en snowboar­den, dit is hoe je aan winter­sport doet in stijl

 2. Harde beelden: man opent vuur op politieagente tijdens huiszoeking
  Play

  Harde beelden: man opent vuur op politie­agen­te tijdens huiszoe­king

Wetenschap & Planeet