Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

39,9 graden in Kleine-Brogel: hoogste temperatuur ooit gemeten in België

Het Belgische hitterecord is gebroken, meldt David Dehenauw, hoofd van het departement voorspellingen van het KMI, op Twitter. In Kleine-Brogel wees het kwik om 17 uur 39,9 graden aan. Nooit eerder is in ons land - eender waar - zo’n temperatuur gehaald. 

26 reacties

 • herman boeykens

  3 jaar geleden
  Herman boeykens Onwaarschijk dat zeer veel Belgen niet doorhebben dat er een opwarming van de aarde is;gletsjers, in Alaska de perifrost, op de noordpool en zuidpool hoge temperaturen met als gevolg dat het ijs overal aan het smelten is en dit zijn nog maar de eerste symptomen van de opwarming van de aarde ,ik erger mij aan reacties van mensen die weinig of niets weten van deze problematiek en denken dat ze het beter weten dan al die geleerden en professoren arm belgie!!
 • Gerard Braeckmans

  3 jaar geleden
  Ik ben het eens met herman de cauter. En hetgeen me stoort is dat we graag records hebben, euforisch wordt door de weermannen aangekondigd dat het tropisch is. Wat een klein kindgedoe!
 • André Miechielsen

  3 jaar geleden
  Op mijne thermometer in Lille om half vier exact 45 gr. Wel in de zon en niet in de schaduw eh.
 • Kim Jaspers

  3 jaar geleden
  Herman Van Cauter.. vroeger was alles heter en beter.. als ik u mag geloven. Wel u zit er compleet naast. Nog nooit waren de temperaturen zo hoog!! Minimaliseer maar verder.. je zal er nog van terugkomen
 • maurice snelders

  3 jaar geleden
  Toen ik jong was hadden we iedere zomer dit prachtig weer.... en geen spijbelaars die ons de les komen lezen...