In Luik worden bewoners geëvacueerd. In deze straat stond deze voormiddag het water op borsthoogte.
Volledig scherm
In Luik worden bewoners geëvacueerd. In deze straat stond deze voormiddag het water op borsthoogte. © VRT - BELGA

200 liter regen per m² heeft Frank Deboosere in 34-jarige carrière nog nooit meegemaakt: “Het is du jamais vu”

UPDATEDe meeste neerslag van de afgelopen dagen is gevallen in Gouvy (provincie Luxemburg). Daar kwam op 48 uur liefst 200 liter water per vierkante meter naar beneden, of twee keer een maandhoeveelheid neerslag. Iets wat VRT-weerman Frank Deboosere in zijn 34 jaar lange carrière nog nooit heeft meegemaakt. “Het is du jamais vu”, zei hij op VRT NWS. Ook VTM-weerman David Dehenauw spreekt van een nooit eerder geziene situatie.

40 reacties

 • Yves Steenssens

  3 dagen geleden
  Waarom heeft onze nationale weerman deze overstromingsramp die hij zag aankomen verzwegen?
 • lars vandenberge

  1 week geleden
  Wat ik persoonlijk hier in 34 jaar gezien heb is dat alles compleet volgebouwd wordt. Als mijn ouders van 75 vertellen dat hier een huis stond en een km verder een tweede dan is dat iets wat ik zelfs niet kan voorstellen. En dat op nauwelijks 70 jaar. En de mensen maar aanmoedigen om zoveel mogelijk kinderen te krijgen.
 • Jacques Leonard

  1 week geleden
  De regering komt deze middag kijken, hopelijk niet in maatpak en trendy schoenen. Dat ze hun hoge laarzen maar mee nemen en de mensen helpen bij het opruimen. Dan doen ze nuttig werk, niet om een stuk taart te eten en een tas koffie te drinken. Dan blijven ze beter weg met onze limousines. Ja wij betalen ze toch. Veel beloven en binnen 10 jaar wat steun krijgen van de belastingbetaler, gemakkelijk. Reken u opstapvergoeding al uit, zal in 2024 nodig zijn.
 • Jan Boden

  1 week geleden
  Als het 2 weken niet regent is het klimaatverandering en met een natte zomer is het ook klimaatverandering. Als het straks sneeuwt in de winter zal het waarschijnlijk ook klimaatverandering zijn, namelijk het begin van een nieuwe ijstijd.
 • jo verstraelen

  1 week geleden
  Veel heeft hij precies nog niet meegemaakt. In de jaren vijftig viel er eens 240 liter regen op 24 uur tijd, dat waren nog eens tijden.
 1. Riemst en Bilzen getroffen door hevige regenval, Nederlandse snelweg volledig versperd

  Riemst en Bilzen getroffen door hevige regenval, Nederland­se snelweg volledig versperd

  In Bilzen en vooral in Riemst kwamen gisterenavond verschillende straten blank te staan door de hevige regenval. Bij de brandweer van de hulpverleningszone Oost-Limburg liepen veertig meldingen binnen. In Limburg vindt deze ochtend overleg plaats met gouverneur Jos Lantmeeters, aangezien het risico op overstroming nog groot is. Veel wateroverlast was er gisterenavond ook in verschillende delen van Nederlands-Limburg, zo verdween de A79 ter hoogte van Heerlen volledig onder water, aldus een woordvoerder van de politie.

Wetenschap & Planeet