Waregem
OLV Lourdes ziekenhuis
Volledig scherm
Waregem OLV Lourdes ziekenhuis © Henk Deleu

Ziekenhuis Waregem verwacht geen babyboom door corona in 2021: “Wel lichte stijging”

WaregemIn het Onze-Lieve-Vrouw van Lourdesziekenhuis in Waregem verwachten ze volgend jaar een lichte stijging wat het aantal geboortes betreft. Eerder gaf het Antwerpse Sint-Augustinusziekenhuis aan dat ze een ware babyboom verwachten door de coronacrisis. “Een echte babyboom verwachten wij niet, maar we zijn wel voorbereid op een lichte stijging”, zegt algemeen directeur Noël Cierkens.

 1. Al 125 horecazaken ‘over te nemen’ in regio Kortrijk: “We dreigen het niet te redden, het is een noodkreet”
  Kortrijk/Harelbeke/Kuurne

  Al 125 horecaza­ken ‘over te nemen’ in regio Kortrijk: “We dreigen het niet te redden, het is een noodkreet”

  De horecabazen zijn de onzekerheid méér dan beu. Woensdagavond werden aan 125 horecazaken in Kortrijk, Aalbeke, Heule, Harelbeke en Kuurne borden opgehangen, met daarop het opschrift ‘Immo VDB – Zaak Over Te Nemen Door De Overheid’. “We slaken zo een noodkreet. Niet alleen in Kortrijk, maar in het hele land. Want de horeca is sinds het begin van de coronacrisis al acht maanden dicht. De regering kijkt schaamteloos toe naar deze afslachting”, zeggen de actievoerders.
 2. Erevoorzitter Frans Bulcaen (86) van RC Waregem is overleden: “Er lopen er maar weinig rond met zoveel jaren trouwheid aan een club”
  VOETBAL EERSTE PROVINCIALE

  Erevoorzit­ter Frans Bulcaen (86) van RC Waregem is overleden: “Er lopen er maar weinig rond met zoveel jaren trouwheid aan een club”

  In het O.L.V. van Lourdes Ziekenhuis in Waregem is erevoorzitter Frans Bulcaen (86) van eersteprovincialer Racing Waregem overleden. In het Mirakelstadion had hij heel veel verdiensten. Hij was een voorzitter uit de duizend. Frans Bulcaen maakte in 2006 via de eindronde de promotie naar de toenmalige tweede klasse mee. In april 2012 werd hij als preses van RC Waregem opgevolgd door Jan Devos. Nadien bleef Frans Bulcaen ‘zijn’ Rassing trouw.
 1. Ook Biden krijgt het soms op zijn heupen van journalisten: "Man, geef me toch even!"
  Play

  Ook Biden krijgt het soms op zijn heupen van journalis­ten: "Man, geef me toch even!"

 2. Joodse vrouw niet opgezet met oproepingsbrief: "Bart De Wever wil niet stigmatiseren, maar ik verwacht mijn gele ster al in de brievenbus"
  Play

  Joodse vrouw niet opgezet met oproepings­brief: "Bart De Wever wil niet stigmatise­ren, maar ik verwacht mijn gele ster al in de brievenbus"