Bij DL Chemicals in de Roterijstraat brak brand uit en moest een 60-tal werknemers geëvacueerd worden.
Volledig scherm
Bij DL Chemicals in de Roterijstraat brak brand uit en moest een 60-tal werknemers geëvacueerd worden. © LSI

Zestigtal werknemers DL Chemicals geëvacueerd na brand in productieruimte

Sint-Eloois-VijveIn Sint-Eloois-Vijve (Waregem) is dinsdagnamiddag bij het bedrijf DL Chemicals een 60-tal werknemers geëvacueerd. Dat gebeurde nadat er in de productiehal een brand aan een luchtcompressor uitbrak.

 1. Gemeentebestuur vraagt minister Lydia Peeters om verkeersveiligheid op gewestwegen nog beter aan te pakken: “Dankbaar om wat er al gerealiseerd werd. Maar ons verbetervoorstel heeft de steun van de buurtbewoners”
  PREMIUM
  WORTEGEM-PETEGEM

  Gemeentebe­stuur vraagt minister Lydia Peeters om verkeers­vei­lig­heid op gewestwe­gen nog beter aan te pakken: “Dankbaar om wat er al gereali­seerd werd. Maar ons verbeter­voor­stel heeft de steun van de buurtbewo­ners”

  De gemeenteraad van Wortegem-Petegem vraagt aan het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) om de verkeersveiligheid te verhogen op de gewestwegen Kortrijkstraat (N453) en Deinzestraat (N459). Het stuk tussen de Berchemweg (N8) en Kortrijkstraat zou een tolweg moeten worden, op de Kortrijkstraat in de bebouwde kom van Petegem moet trajectcontrole komen.
 2. Maandsparen: rente en getrouwheidspremie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarrekening
  Sparen

  Maandspa­ren: rente en getrouw­heids­pre­mie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarreke­ning

  Maandsparen is een specifieke soort spaarrekening, met specifieke regels. Spaarders kunnen vaak maar een beperkt bedrag per maand storten, maar daar staat tegenover dat dit soort rekeningen een hoger rendement biedt dan de klassieke spaarboekjes. Is het dan voordelig om zo’n spaarrekening aan te maken? En bij welke bank kan je dan het best aan maandsparen doen? Spaargids.be dook in de cijfers.