Kurt Ducatteeuw in de slaapkamer waar hij door zijn eigen zus werd opgesloten.
Volledig scherm
PREMIUM
Kurt Ducatteeuw in de slaapkamer waar hij door zijn eigen zus werd opgesloten. © LSI

“Ze leek wel bezeten”: zus (60) veroordeeld voor jarenlange opsluiting broer (58) in eigen slaapkamer

Waregem“De tranen sprongen me in de ogen toen ik hoorde dat mijn zus veroordeeld was.” Tranen van blijdschap weliswaar. Kurt Ducatteeuw (58) uit Waregem werd namelijk drie jaar lang in zijn eigen slaapkamer van 2,5 op 3 meter opgesloten door zijn zus (60). De vrouw mag van de rechter geen contact meer hebben met haar broer en moet een schadevergoeding van 6.000 euro betalen. Het hallucinante verhaal achter de opsluiting en hoe het zover kon komen...

 1. Rina (60) sloot haar psychisch zieke broer jarenlang op in zijn kamer: “Heb spijt, maar ben niet de boze duivel”
  PREMIUM
  Waregem

  Rina (60) sloot haar psychisch zieke broer jarenlang op in zijn kamer: “Heb spijt, maar ben niet de boze duivel”

  “Ik besef dat het verkeerd was Kurt af en toe op te sluiten en heb er spijt van. Ik moest naar andere oplossingen voor zijn en onze problemen hebben gezocht.” Enkele dagen na haar proces in Kortrijk voor de jarenlange gijzeling van haar broer en nadat Kurt zijn versie uit de doeken deed, wil Rina D. (60) uit Waregem in het bijzijn van haar advocaat Bram Elyn haar verhaal kwijt.
 2. Weer alle optredens geschrapt, toch brengt jubilerende MG’s Brothers nieuwe single uit: “We blijven positief, zonder ziek te zijn”
  PREMIUM
  Kortrijk/Harelbeke/Menen

  Weer alle optredens geschrapt, toch brengt jubileren­de MG’s Brothers nieuwe single uit: “We blijven positief, zonder ziek te zijn”

  The MG’s Brothers, vroeger MG Band, bestaat 25 jaar. De populaire coverband viert het zilveren jubileum met de nieuwe single ‘je veux de la bière’. Al hun optredens zijn andermaal geschrapt door de coronacrisis, deze keer al zeker tot eind dit jaar, maar toch gooien boegbeeld Gino Kesteloot (58) uit Heule en Marc Vermeersch (59) uit Menen de handdoek niet in de ring. “Het is en blijft ons leven, we stoppen pas als we neervallen”, lachen ze.
 3. Coronacijfers in Zuid-West-Vlaanderen breken door grens van 4.000 vastgestelde besmettingen per week
  Zuid-West-Vlaanderen

  Coronacij­fers in Zuid-West-Vlaanderen breken door grens van 4.000 vastgestel­de besmettin­gen per week

  De coronacijfers gaan over de grens van 4.000 vastgestelde besmettingen per week in Zuid-West-Vlaanderen. Dat gebeurde nooit eerder, ook niet tijdens vorige coronagolven. “Het was al zwaar, nu wordt het nog steviger. Al ligt de incidentiegraad in Kortrijk wel lager dan in de hele regio”, zegt Philippe De Coene (Vooruit), voorzitter van de welzijnsvereniging W13. Er waren tijdens de week van vrijdag 19 tot en met donderdag 25 november 4.027 positieve gevallen. Dat zijn er 242 (+6,4 procent) meer dan amper twee dagen geleden.