Kurt Ducatteeuw in de slaapkamer waar hij door zijn eigen zus werd opgesloten.
Volledig scherm
PREMIUM
Kurt Ducatteeuw in de slaapkamer waar hij door zijn eigen zus werd opgesloten. © LSI

“Ze leek wel bezeten”: zus (60) veroordeeld voor jarenlange opsluiting broer (58) in eigen slaapkamer

Waregem“De tranen sprongen me in de ogen toen ik hoorde dat mijn zus veroordeeld was.” Tranen van blijdschap weliswaar. Kurt Ducatteeuw (58) uit Waregem werd namelijk drie jaar lang in zijn eigen slaapkamer van 2,5 op 3 meter opgesloten door zijn zus (60). De vrouw mag van de rechter geen contact meer hebben met haar broer en moet een schadevergoeding van 6.000 euro betalen. Het hallucinante verhaal achter de opsluiting en hoe het zover kon komen...

 1. Miep (44) houdt koffieklets rond coronabeleid: “We willen gelijke behandeling van iedereen, met of zonder prik”
  PREMIUM
  Kortrijk

  Miep (44) houdt kof­fieklets rond coronabe­leid: “We willen gelijke behande­ling van iedereen, met of zonder prik”

  Miep Lambrecht nodigt iedereen op zaterdag 27 november op ‘Koffie drinken aan de verlaagde Leieboorden’ in Kortrijk uit. Niét om te rellen, wél om te discussiëren over het federaal coronabeleid. “Want het ís voer voor discussie. Zo zijn we met veel gelijkgestemden die het Covid Safe Ticket discriminerend vinden. Dat merkte ik ook op de betogingsmars afgelopen zondag in Brussel.”
 2. Rina (60) sloot haar psychisch zieke broer jarenlang op in zijn kamer: “Heb spijt, maar ben niet de boze duivel”
  PREMIUM
  Waregem

  Rina (60) sloot haar psychisch zieke broer jarenlang op in zijn kamer: “Heb spijt, maar ben niet de boze duivel”

  “Ik besef dat het verkeerd was Kurt af en toe op te sluiten en heb er spijt van. Ik moest naar andere oplossingen voor zijn en onze problemen hebben gezocht.” Enkele dagen na haar proces in Kortrijk voor de jarenlange gijzeling van haar broer en nadat Kurt zijn versie uit de doeken deed, wil Rina D. (60) uit Waregem in het bijzijn van haar advocaat Bram Elyn haar verhaal kwijt.