De stad Waregem zet 'tuinrangers' in, die inwoners helpen om te zoeken hoe ze hun tuin klimaatvriendelijker kunnen maken.
Volledig scherm
De stad Waregem zet 'tuinrangers' in, die inwoners helpen om te zoeken hoe ze hun tuin klimaatvriendelijker kunnen maken. © Waregem

Wil je je tuin klimaatvriendelijker maken, maar weet je niet waar beginnen? Waregem stuurt een tuinranger om je te helpen

waregemWaregem zet tuinrangers in. Die geven advies op maat over tuinnatuur en zoeken mee hoe inwoners van hun tuin een klimaatbestendig paradijsje kan maken dat bruist van het leven. Stefaan Guyot, Gerald Blockeel, Mark Merket, Véronique Haerinck, Jan Van Tieghem en Valerie Ryckewaert werden opgeleid door ‘Natuur en Bos’, en zij trekken in de toekomst de Waregemse tuinen in.

 1. Joost van Aken moet grote schoenen vullen bij Zulte Waregem: “Enorm respect voor carrière van Deschacht”
  Voetbal 1A

  Joost van Aken moet grote schoenen vullen bij Zulte Waregem: “Enorm respect voor carrière van Deschacht”

  Glynor Plet, Hicham Faik, Robert Mühren, Jérémy Bokila... Ze zijn schaars, de Nederlanders die ooit het shirt van Zulte Waregem droegen, en een grote indruk liet geen van hen allen na. Kan Joost van Aken (27) wél beantwoorden aan de hoge verwachtingen die in hem worden gesteld? “Ik zie deze transfer in ieder geval als een enorme uitdaging”, zegt de centrale verdediger zelfverzekerd.
 2. Fauve (26) en Chelsey (24) vallen 101 kilogram af: “We zitten veel beter in ons vel, na een hele zware periode”
  PREMIUM
  Kortrijk/Wervik/Zonnebeke

  Fauve (26) en Chelsey (24) vallen 101 kilogram af: “We zitten veel beter in ons vel, na een hele zware periode”

  Fauve Messely uit Wervik en Chelsey Polley uit Geluveld vielen 41 en 60 kilogram af. Die persoonlijke strijd tegen overgewicht schept een band. Maar hun vriendschap gaat nog veel dieper. Fauve en Chelsey verloren elk een ouder. “We weten hoe het voelt om een ouder te verliezen en zijn er op onze zwartste momenten voor elkaar. Maar we vieren nu vooral samen het leven”, zeggen ze.