In de gevangenis van Oudenaarde kon drugs in de cel van de man uit Waregem gevonden worden.
Volledig scherm
In de gevangenis van Oudenaarde kon drugs in de cel van de man uit Waregem gevonden worden. © Ronny De Coster

Werkstraf voor gedetineerde die drugs bezit in gevangenis van Oudenaarde

Waregem/OudenaardeBij een fouille in de gevangenis van Oudenaarde bleek een 39-jarige man uit Waregem hasj en cocaïne op zak te hebben. Het leverde hem donderdag op de rechtbank in Kortrijk een werkstraf van 90 uur en een boete van 800 euro op.

 1. Francky Dury (Zulte Waregem) wil op Union reactie zien: “Groot bewustzijn bij wie niet op de afspraak was”
  voetbal 1A

  Francky Dury (Zulte Waregem) wil op Union reactie zien: “Groot bewustzijn bij wie niet op de afspraak was”

  In de vooravond speelt Zulte Waregem zijn eerste officiële competitiewedstrijd in 1A in het Joseph Mariënstadion van Union Sint-Gillis. Francky Dury moet het in Vorst zonder zijn geschorste topschutter Jelle Vossen stellen, “maar ik heb een goed gevoel bij het alternatief waar we al enkele dagen op trainden”, zegt de meest ervaren coach van de topreeks. “En ik heb eveneens een goed gevoel bij het bewustzijn dat mijn groep etaleerde na de pijnlijke thuisnederlaag tegen Cercle Brugge.”
 2. Slagerszoon en jong keukengeweld Louis (21) opent restaurant Bachten de Leie vlak bij provinciegrens
  PREMIUM
  Zulte/Waregem/Kruisem

  Slagers­zoon en jong keukenge­weld Louis (21) opent restaurant Bachten de Leie vlak bij provincie­grens

  Opkomend keukentalent Louis Wauters (21) zet Zulte op de culinaire kaart met Bachten de Leie. Samen met zijn vriendin Lizette Viaene (19) en zijn ouders Frederic en Caroline, die een slagerij uitbaten in Waregem, toverde hij het voormalige café ‘t Leiezicht om tot een hedendaags restaurant met open keuken. “Mensen zien graag de chef aan het werk en dat houdt mij ook scherp”, zegt Louis.
 1. Tien jaar cel voor Izegemse loverboy die tienermeisjes bloedneuzen sloeg en in prostitutie dwong: “Mijn ex’en mogen dus zomaar vanalles verklaren?”
  Izegem/Brugge

  Tien jaar cel voor Izegemse loverboy die tienermeis­jes bloedneu­zen sloeg en in prostitu­tie dwong: “Mijn ex’en mogen dus zomaar vanalles verklaren?”

  De 28-jarige loverboy uit Izegem die vier meisjes tussen 14 en 18 jaar in de prostitutie dwong en tot bloedens toe sloeg, moet voor tien jaar achter de tralies. Sammy L. dook ook in bed met een 13-jarig meisje, maar vond dat hij niets verkeerd deed. “Dus mijn ex’en mogen zomaar vanalles verklaren?”, sprak hij na het vonnis de rechter toe.
 2. Vlaams Belang polst naar mening burgemeester over ‘nazicrapuul’-uitspraak van Axel Weydts, maar vangt bot: “Het is hier CSI Miami niet”
  Kortrijk

  Vlaams Belang polst naar mening burgemees­ter over ‘nazicra­puul’-uit­spraak van Axel Weydts, maar vangt bot: “Het is hier CSI Miami niet”

  ‘Stuk nazicrapuul’. Zo haalde Kortrijks schepen Axel Weydts (Vooruit) begin september op Twitter uit naar nationaal Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken. Vlaams Belang kaartte de kwestie nu op de gemeenteraad in Kortrijk aan. Maar burgemeester Ruth Vandenberghe gaf geen krimp: “Het is hier ‘CSI: Miami’ niet.” Axel Weydts reageerde recent op Facebook: “Ik twijfel oprecht of ik de juiste stijl hanteerde. Maar de methodes en het taalgebruik van Vlaams Belang zijn exact dezelfde zoals de fascisten gebruikten in de donkerste periode van onze geschiedenis.”