In de brooddoos, die in de deur van de koelkast te vinden is, zitten persoonsgegevens, contactgegevens en medische gegevens.
Volledig scherm
In de brooddoos, die in de deur van de koelkast te vinden is, zitten persoonsgegevens, contactgegevens en medische gegevens. © Waregem

Waregem verdeelt Gele Dozen onder 80-plussers: “Hulpdiensten kunnen in nood snel en efficiënt helpen”

waregem Het welzijnshuis in Waregem verdeelt vanaf nu gratis de Gele Doos aan 80-plussers en mensen die speciale zorg nodig hebben. In de brooddoos, die in de deur van de koelkast te vinden is, zitten persoonsgegevens, contactgegevens en medische gegevens. “Zo kunnen de hulpdiensten meteen het nodige doen en de persoon in nood snel en efficiënt helpen”, zegt Joost Kerkhove, schepen van Welzijn (CD&V).

 1. Na 576 dagen mag ijsbaan De Piste eindelijk heropenen: “We komen sterker uit de coronacrisis”
  Kortrijk

  Na 576 dagen mag ijsbaan De Piste eindelijk heropenen: “We komen sterker uit de coronacri­sis”

  Vorige maand zochten 75.000 mensen op Google wanneer De Piste in Kortrijk, de enige ijsbaan in het zuiden van West-Vlaanderen, weer voor publiek schaatsen zou heropenen. Op vrijdag 15 oktober is het zover, na een bijna onafgebroken coronasluiting van 576 dagen. Met een pak nieuwigheden. “Zo hebben we een nieuwe tribune gebouwd, terwijl ook de bar grondig werd vernieuwd”, zegt zaakvoerder Kenneth Deryckere (36) uit Harelbeke.
 2. “Druk is lokaal moordend”: Burgemeester van Kuurne maakt zich zorgen, nu steeds meer politici stoppen
  PREMIUM
  Kuurne/Kortrijk

  “Druk is lokaal moordend”: Burgemees­ter van Kuurne maakt zich zorgen, nu steeds meer politici stoppen

  Burgemeester Francis Benoit (CD&V) van Kuurne kroop dinsdagmiddag in zijn pen, na de aankondiging van Arne Vandendriessche (Team Burgemeester) dat hij als schepen stopt in Kortrijk en uit de politiek stapt. “Het wantrouwen in de politiek groeit, de druk van sociale media overheerst. Er is de laatste drie jaar onwezenlijk veel veranderd”, vindt Francis Benoit. Eén op de tien schepenen stapte al op in Vlaanderen, sinds de gemeenteraadsverkiezingen in 2018.