Kortrijkzaan Bram Vandewalle, de nieuwe ceo van Waregem Koerse, in de Gaverbeekhippodroom
Volledig scherm
Kortrijkzaan Bram Vandewalle, de nieuwe ceo van Waregem Koerse, in de Gaverbeekhippodroom © Henk Deleu

Waregem Koerse vernieuwt: twee extra rennen en ponykoers

Voor u panikeert, de traditionele acht rennen met de ING Grote Steeple-Chase van Vlaanderen als hoogtepunt blijven overeind op de 172ste editie van Waregem Koerse op dinsdag 27 augustus. De organiserende koersevereniging van de hippische hoogdag in ons land kijkt tegelijk wel vooruit, met Kortrijkzaan Bram Vandewalle (38) als de nieuwe ceo. Het resultaat: twee extra rennen waarvan eentje voor bedrijven en goeie doelen én een ponykoers voor kinderen. “We evolueren, maar de passie voor paarden blijft centraal staan”, benadrukt de nieuwe ceo. “De fundamenten zijn stevig en het succes groot. 40.000 bezoekers op één namiddag, midden de week. Wie kan dat zeggen?”

 1. Coronacijfers stijgen steeds sneller in Zuid-West-Vlaanderen: nieuw triest weekrecord van 624 positieve testen
  Kortrijk

  Coronacij­fers stijgen steeds sneller in Zuid-West-Vlaanderen: nieuw triest weekrecord van 624 positieve testen

  Het ene trieste record volgt het andere op, wat de coronacijfers in Zuid-West-Vlaanderen betreft. Er waren 624 positieve testen in die regio, volgens de nieuwste weekcijfers van woensdag 7 tot en met dinsdag 13 oktober. Met een nieuw dagrecord ook van 154 positieve testen, afgelopen dinsdag. Ongezien, sinds de metingen eind juli startten. Elf steden en gemeenten doen het barslecht. Menen blijft ‘koploper’, als je naar de risicogrens kijkt.
 2. Juf Charlotte (31) werd uit 967 inzendingen gekozen om onderwijs te redden: “Ik ben de stem van het bijzonder onderwijs”
  PREMIUM
  Tielt

  Juf Charlotte (31) werd uit 967 inzendin­gen gekozen om onderwijs te redden: “Ik ben de stem van het bijzonder onderwijs”

  De Tieltse Charlotte Luyssen (31) is een van de zeven leerkrachten in de nieuwe werkgroep ‘Beter Onderwijs’, die de kwaliteit van het onderwijs moet opkrikken. 967 leerkrachten stelden zich kandidaat, zeven werden uitverkoren. Charlotte vertegenwoordigt het bijzonder onderwijs. “Ik denk dat mijn ervaring en mijn drive de doorslag hebben gegeven”, vertelt de enige West-Vlaamse van de zeven, die al tien jaar lesgeeft in blo-school De Vlinder.
HLN gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement