Een beeldje van op de batjes in Waregem enkele weken geleden. De citycoach moet onder meer evenementen als dit mee in goede banen leiden, samen met de handelaars van Winkelen in Waregem.
Volledig scherm
Een beeldje van op de batjes in Waregem enkele weken geleden. De citycoach moet onder meer evenementen als dit mee in goede banen leiden, samen met de handelaars van Winkelen in Waregem. © Henk Deleu

Waregem is op zoek naar nieuwe citycoach, oppositie hekelt vacature: “Jullie zijn gewoon op zoek naar een stagiair en jullie zijn de stagemeester”

WaregemWaregem gaat op zoek naar een nieuwe citycoach. De vacature die de stad lanceerde, deed bij de oppositie de wenkbrauwen fronsen. “De functie lijkt niet veel meer te zijn dan een soort van stageplaats, met het schepencollege als stagebegeleider”, zegt Michiel Vandewalle.

 1. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.
 2. Nieuw Warmste Week-gezicht Stéphan (23) toont zijn favorietste plekjes: “Kortrijk is een veilige haven, hier voel ik me thuis”
  PREMIUM
  Kortrijk

  Nieuw Warmste Week-ge­zicht Stéphan (23) toont zijn favoriets­te plekjes: “Kortrijk is een veilige haven, hier voel ik me thuis”

  De VRT-solidariteitsactie De Warmste Week heeft drie nieuwe uithangborden. Eén van hen is een nobele onbekende voor het publiek: Stéphan Tanganagba. Geboren in Kinshasha in Congo, vanaf zijn kleuterjaren opgegroeid in Kortrijk. “Ik heb me hier altijd op mijn plaats gevoeld”, zegt Stéphan, een extravert die graag onder de mensen is, maar zich ook kan afsluiten van de wereld om even tijd te maken voor zichzelf. Stéphan toont zijn favorietste plekjes in de binnenstad van Kortrijk: “Van een koffie tot een feestje, er valt in Kortrijk altijd iets te beleven. Mijn waardering voor deze stad is groot.”