Mario - Marre, voor de vrienden - Garsy uit Desselgem stierf tijdens een ongeval in Dadizele.
Volledig scherm
PREMIUM
Mario - Marre, voor de vrienden - Garsy uit Desselgem stierf tijdens een ongeval in Dadizele. © Hans Verbeke

Verslagenheid groot na ongeval met wielertoerist: “Een mens zo puur als Mario, die vind je niet gauw”

Mario Garsy (49) uit Desselgem is dinsdagvoormiddag tijdens een fietstocht met een vriend om het leven gekomen bij een ongeval. In Dadizele belandde de man onder de aanhangwagen van een tractor. “Ik kan het nauwelijks vatten dat Mario er niet meer is”, zegt zijn echtgenote Nathalie (48). “Niemand die positiever in het leven stond dan hij, altijd kon hij me meenemen in zijn enthousiasme.”

 1. Ingooigem beleeft jaarlijkse hoogdag met viering Sint-Antonius: “Traditie die het verdient om bewaard te blijven”
  PREMIUM

  Ingooigem beleeft jaarlijkse hoogdag met viering Sint-Antonius: “Traditie die het verdient om bewaard te blijven”

  Ingooigem beleeft vandaag zijn jaarlijkse hoogdag, met de viering van Sint-Antonius. Vanmorgen voor dag en dauw verzamelden de kinderen al samen met hun knuffels en/of huisdieren, om samen met twee -geslachte- varkens richting kerk te trekken. Een ietwat vreemd zicht voor al wie niet in Ingooigem woont, maar een waardevolle traditie voor al wie er opgroeide. “Ik heb vroeger als kind nog het varken gedragen, en nu loopt mijn zoontje mee met zijn pony”, zegt papa David Termaut.
 1. Na mes in rug door 12 partijgenoten, gaat burgemeester Jan Stevens voor nieuwe ambtstermijn: “Vanaf nu werk ik enkel met eerlijke partners”
  wielsbeke

  Na mes in rug door 12 partijgeno­ten, gaat burgemees­ter Jan Stevens voor nieuwe ambtster­mijn: “Vanaf nu werk ik enkel met eerlijke partners”

  Het is beslist. Burgemeester Jan Stevens gaat voor een nieuwe ambtstermijn na de verkiezingen in 2024. Ook schepen Rachida Abid gaat door, en dat zal onder de noemer ‘CD&V Wielsbeke’ zijn. Een kleine twee weken geleden scheurden 12 van hun partijgenoten zich af om als ‘TEAM8710’ verder te gaan. “Op een bijzonder laffe en meedogenloze wijze werd ons beiden een mes in de rug gestoken. We werden gedumpt en bij het huisvuil geplaatst”, zeggen Stevens en Abid.